Follow us

Πέντε μύθοι για την περίοδο της λοχείας

Δύο γυναικολόγοι καταρρίπτουν μύθους που ακολουθούν την περίοδο μετά τη γέννηση του παιδιού σου.

λοχεια iStock

Έχεις καταφέρει να διαβάσεις αρκετά βιβλία για την εγκυμοσύνη λίγο πριν φέρεις στον κόσμο το πρώτο σου παιδί, ωστόσο για το τι συμβαίνει μετά, λίγοι σε έχουν προετοιμάσει. Η περίοδος της λοχείας μοιάζει να παρουσιάζεται ως μία εύκολη υπόθεση, από τη στιγμή που τα "δύσκολα" της γέννας έχουν περάσει, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν διάφορες απόψεις που στην ουσία δεν ισχύουν. Οι Laura Riley και Dena Goffman, γυναικολόγοι από τη Νέα Υόρκη και διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα τους, καταρρίπτουν 5 μύθους για την περίοδο μετά τη γέννα.

1. Ο κόλπος σου θα ξεχειλώσει

Ακριβώς μετά τη γέννα σίγουρα δεν θα νιώθεις όπως παλιά. Πράγματι ο κόλπος σου έχει διογκωθεί, προκειμένου να καταφέρεις να φέρεις στον κόσμο το παιδί σου, ωστόσο δεν σημαίνει ότι αυτό θα παραμείνει από εδώ και στο εξής έτσι. Όπως εξηγούν οι γιατροί, στην αρχή δεν θα έχεις μία φυσιολογική αίσθηση, όμως σε λίγες εβδομάδες θα έχει θεραπευτεί η περιοχή. Μην ξεχνάς πως είναι μύες που δεν τους έχει χρησιμοποιήσει καιρό, οπότε με τη βοήθεια ασκήσεων θα επιστρέψει στο φυσιολογικό μέγεθος.

2. Η κοιλίτσα θα πέσει κατευθείαν

Είναι δεδομένο ότι η κοιλίτσα της εγκυμοσύνης θα πέσει, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί με το που γεννήσεις το μωρό σου. Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να επανέλθεις στα φυσιολογικά και αυτό έχει να κάνει: 1) με τη διογκωμένη σου μήτρα, που θα χρειαστεί χρόνο για να θεραπευτεί, 2) τα φυσιολογικά κιλά που έχεις πάρει λόγω εγκυμοσύνης, 3) τη μειωμένη κίνηση του εντέρου.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ