Follow us

Κίνημα "Tourists go home" | Οι λαοί των δημοφιλών προορισμών, όπως η Ελλάδα, δεν θέλουν άλλους τουρίστες

Σε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα εξελίσσεται ο υπερτουρισμός, χωρίς το κράτος να έχει κανένα σχέδιο για το πώς πρέπει να εξισορροπηθεί αυτή η κατάσταση.

Σαντορίνη iStock

Κουρασμένοι και απηυδισμένοι είναι πλέον οι πολίτες των κρατών που κατακλύζονται από τον τουρισμό, ιδίως το καλοκαίρι. Το φαινόμενο του υπερτουρισμού αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο προκαλώντας ως άλλο ντόμινο πολλαπλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ρύπανση, οικολογική καταστροφή, αλλοίωση του φυσικού τοπίου, καταπάτηση νόμων και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αύξηση ατυχημάτων, κατάληψη παραλιών, εκτόξευση των τιμών σε εισιτήρια, ξενοδοχεία (χωρίς βέβαια καμία μέριμνα για τους ντόπιους) και εστιατόρια (με 12 ευρώ την χωριάτικη σαλάτα στην Ελλάδα), αύξηση των ενοικίων λόγω airbnb, αδυναμία να βρει κανείς σπίτι για τον ίδιο ή το προσωπικό της επιχείρησης του και βέβαια καμία απολύτως δυνατότητα να απολαύσει κανείς τον τόπο του. Για να μη μιλήσουμε για την ακόμη πιο σκοτεινή πλευρά: τις απειλές και τον εκφοβισμό του τοπικού πληθυσμού και των υπαλλήλων κρατικών φορέων, τη βία και τα ναρκωτικά.

Οι Ισπανοί πρωτοστατούν τώρα στις αντιδράσεις. Στη Μαγιόρκα, όπου συρρέουν εκατομμύρια τουρίστες από την κεντρική Ευρώπη κυρίως και την Αμερική, οι κάτοικοι γέμισαν τώρα τις παραλίες με ψεύτικες πινακίδες πως δήθεν δεν πρέπει να κολυμπάει ο κόσμος γιατί υπάρχουν τσούχτρες, ότι κάποιες παραλίες είναι κλειστές, ότι πέφτουν βράχια, ότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένες τοποθεσίες κ.ά. προσπαθώντας να βρουν επιτέλους την ησυχία τους.

Διάβασε περισσότερα: womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ