Follow us

Καιρός | Συνεχίζει η κακοκαιρία Daniel - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Εως την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία Daniel - Οι περιοχές που κινδυνεύουν στην Αττική.

βροχή iStock

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψης βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006.

Για την Αττική, οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς σήμερα. Τετάρτη, δεν αναμένεται να σημειωθούν ακραία φαινόμενα. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές, ανάλογες με το σκηνικό που επικράτησε την Τρίτη.

Καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Αττική ενώ η θερμοκρασιακά θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι θα πνέουν 4 έως 5 μποφόρ.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν στην Αττική

Ωστόσο, κίνδυνο διατρέχουν η Φυλή, τα Λιόσια και όλες οι περιοχές που "εφάπτονται" με την Πάρνηθα (λόγω της μεγάλης φωτιάς της 19ης Αυγούστου που έκαψε 62.000 στρέμματα). Επίσης, μεγάλο κίνδυνο διατρέχει η Μάνδρα λόγω της φωτιάς του Ιουλίου στα Δερβενοχώρια που έκαψε 117.000 στρέμματα.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ