Follow us

Το 'Makris Athens' είναι το επόμενο πολύ φιλόδοξο εστιατόριο της πόλης

Το πρώτο αθηναϊκό project της Domes, φέρνει πολύ σύντομα το βραβευμένο ελληνικό fine dining του Πέτρου Δήμα στην πρωτεύουσα.

εστιατοριο © Makris Athens

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας σεζόν στην Αθήνα θεωρείται το "Makris Athens", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα της Domes Resorts στην πρωτεύουσα, μετά τα πολύ ενδιαφέροντα γαστρονομικά concepts σε Κέρκυρα, Μήλο και Κρήτη. Το νέο εστιατόριo αναμένεται στις 23 Σεπτεμβρίου, στον παντελώς και προσεκτικά αλλαγμένο χώρο ενός εκ των πιο όμορφων νεοκλασικών του κέντρου και το σημείο που κάποτε έβρισκες το "Επτά 7".

Τι εστί "Makris Athens"

Κάτω από την Ακρόπολη και απέναντι από την αρχαία Αγορά, το "Makris Athens" θα επιχειρήσει να στήσει το δικό του πολυδιάστατο μωσαϊκό γεύσεων, με τις βλέψεις των ανθρώπων του να εκτείνονται πολύ μακριά.

Η γαστρονομική φιλοσοφία εδώ θα πατά στιβαρά στο τρίπτυχο 'Εντοπιότητα-Βιωσιμότητα-Haute Cuisine' με το ελληνικό fine dining του σήμερα και όλα τα παρακλάδια του να εντάσσονται στη γενικότερη κοσμοθεωρία του εστιατορίου.

Επικεφαλής στο όλο project θα είναι ο βραβευμένος σεφ Πέτρος Δήμας, που σκοπεύει να ανοίξει ένα διαρκώς ενεργό διάλογο ανάμεσα στην κουζίνα του εστιατορίου και τη φάρμα του.

Η τελευταία βρίσκεται στους πρόποδες της αρχαίας Κορίνθου και θα αποτελέσει την καρδιά της όλης δημιουργικής διαδικασίας, αποτελούμενη από θερμοκήπια, μποστάνια και παρτέρια όπου αμπέλια, ελιές, λαχανικά και βότανα καλλιεργούνται οργανικά. Σκοπός της να τροφοδοτεί διαρκώς το "Makris Athens" με πρώτες ύλες, παράλληλα και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά -στη συντριπτική τους πλειοψηφία βιολογικά- που θα χρησιμοποιούνται εδώ.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ