Follow us

"O Μισάνθρωπος" του Γιάννη Κακλέα επιστρέφει στο θέατρο Εμπορικόν

Η κωμωδία – αίνιγμα του Μολιέρου με τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Ευγενία Σαμαρά επιστρέφει για να ξεσκεπάσει τον παραλογισμό των καιρών μας.

MissBloom TEAM
θεατρο Πάτροκλος Σκαφίδας - Εβίτα Σκουρλέτη

Η σατιρική κωμωδία του Μολιέρου, "O Μισάνθρωπος", ανεβαίνει ξανά από τον Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Εμπορικόν, από τις 21 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και την Ευγενία Σαμαρά.

Στην παράσταση παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Στέλιος Ιακωβίδης, Αθηνά Μουστάκα, Θάνος Μπίρκος, Αυγουστίνος Κούμουλος, Κυριάκος Σαλής, Πολύδωρος Λαπιδάκης, Φωτεινή Αθερίδου. Τα σκηνικά υπογράφουν οι Ηλένια Δουλαδίρη και Γιάννης Κακλέας, τα κοστούμια η Ηλένια Δουλαδίρη, τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου, την κίνηση η Αγγελική Τρομπούκη και την μουσική ο Βάϊος Πράπας.

Σύμφωνα με την κριτική του "α", η αισθητική της παράστασης είναι ίσως το πιο γοητευτικό στοιχείο της, καθώς μεταφέρει την εικόνα και την ιδέα μιας απροβλημάτιστης νεολαίας, που τρέφεται από τη γοητεία των εύκολων και επιφανειακών σχέσεων. Η Ευγενία Σαμαρά ανέφερε στο "α" σχετικά με τον ρόλο της: "Είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος για μένα. Στο κείμενο του Μολιέρου διαφαίνεται ένας πρώιμος φεμινισμός μέσα από τα λόγια της Σελιμέν. Είναι μια λιμπερτίνα της εποχής, μια πολύ ελεύθερη γυναικά. Η δυσκολία μου ήταν στο να αποκωδικοποιήσω όλα τα κομμάτια αυτής της γυναίκας γιατί σε μία πρώτη ανάγνωση φαίνεται ως μια κακομαθημένη κοπέλα. Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνο ένα πράγμα το ίδιο κι εκείνη, οπότε είχα την ανάγκη να ερευνήσω και να αναλύσω κάθε της πλευρά".

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ