Follow us

Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2023-2024

Μεγάλοι βιρτουόζοι καλλιτέχνες στο πιάνο, την όπερα και τον χορό είναι έτοιμοι να μάς υποδεχτούν στη σκηνή του Μεγάρου.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας είναι η πρώτη μεγάλη συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που σηματοδοτεί την έναρξη του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος στις 24 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή δύο λυρικών τραγουδιστών διεθνούς ακτινοβολίας, της Ρωσίδας σοπράνο Elena Stikhina [Έλενα Στίχινα] και του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά. Μαζί τους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Στο πόντιουμ, ο κορυφαίος αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός.

Στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, τη σκυτάλη παίρνουν στις 3 Δεκεμβρίου δύο λυρικοί ερμηνευτές, γνωστοί στο ελληνικό κοινό από προηγούμενες, ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα: η αλβανίδα υψίφωνος Ermonela Jaho [Ερμονέλα Γιάχο] και ο αμερικανός τενόρος Charles Castronovo [Τσαρλς Καστρονόβο]. Τους πλαισιώνει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Λουκά Καρυτινό.

Από τον προγραμματισμό της περιόδου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2023 δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Μεγάλοι Μαέστροι και οι Μεγάλες Ορχήστρες. Τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, στη σκηνή του Μεγάρου θα απολαύσουμε ξεχωριστούς βιρτουόζους μουσικούς που έχουν σαρώσει διεθνείς διαγωνισμούς και βρίσκονται διαρκώς στο παγκόσμιο μουσικό προσκήνιο χάρη στο εκπληκτικό ταλέντο τους, όπως τον νοτιοκορεάτη πιανίστα Seong-Jin Cho [Σεόνγκ-Τζιν Τσο] (25/10/2023) και τη γερμανίδα βιολονίστα Julia Fischer [Γιούλια Φίσερ] (4/12/2023).

Επίσης, τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του Έτους Μαρία Κάλλας, εγκαινιάζεται η έκθεση "Καληνύχτα, σας αγαπώ" (3/12/2023) που επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητα της μεγάλης ντίβας εντός αλλά και εκτός σκηνής, μέσα από προσωπικά αντικείμενα, φορέματα, κοστούμια, μακέτες κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30/1/2024.

Στις 24/10/2023 το Μέγαρο υποδέχεται την πολυβραβευμένη κιθαρίστα Έλενα Παπανδρέου, σε μια βραδιά που εστιάζει κυρίως σε αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ για δεύτερη χρονιά, το Μέγαρο δίνει βήμα σε διακεκριμένους έλληνες και ξένους τζαζίστες ‒ανάμεσά τους, η εκπληκτική τραγουδίστρια Samara Joy και ο χαρισματικός τρομπετίστας Joshua Redman‒ και φέρνει στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη την παγκοσμίου φήμης ομάδα χορού Ballets Jazz de Montréal από τον Καναδά.

Τέλος, ο κύκλος Μεγάλοι Ερμηνευτές, ένας από τους δημοφιλέστερους του Μεγάρου, γίνεται αφορμή για να γνωρίσουμε την τέχνη ενός ιδιαίτερα αξιόλογου σχήματος μουσικής δωματίου από τη Γαλλία και ενός βιρτουόζου μουσικού από τη Σουηδία, σε δύο πολυαναμενόμενες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Νοέμβριο. Στις 16/11/2023, το διάσημο Κουαρτέτο Ébène (α΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό ARD, 2004) παρουσιάζει, μέσα από τη δική του ανανεωτική ματιά, εμβληματικά έργα της μουσικής δωματίου, ενώ στις 21/11/2023 ο προβεβλημένος τρομπετίστας και μαέστρος Håkan Hardenberger [Χόκαν Χάρντενμπεργκερ] συμπράττει με το Ergon Ensemble, χαράζοντας μαζί του μια ενδιαφέρουσα μουσική διαδρομή στα μονοπάτια της σύγχρονης δημιουργίας.

Δείτε περισσότερα στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ