Follow us

"Θα πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να μην είμαστε αυστηροί μαζί του αν δεν ισορροπεί πάντα σε καταστάσεις"

Το Shape Οκτωβρίου κυκλοφορεί με φανταστικό cover girl τη Μάντη Περσάκη.

Manty

Όταν τη συναντάς, θέλεις να τη ρωτήσεις αν το Pilates reformer αποδίδει και ποιες υπερτροφές να βάλεις στη διατροφή σου. Και, ναι, η Μάντη δίνει πάντα τις απαντήσεις. Όταν όμως τη γνωρίσεις καλύτερα, καταλαβαίνεις ότι "το κορίτσι με τα κολάν" είναι τόσο πολύ περισσότερα, που γίνεται αυτοστιγμεί το προσωπικό σου inspo.

Το ομολογώ, την γκούγλαρα. Όχι για να μάθω ποια είναι η Μάντη Περσάκη, αλίμονο. Έχει κερδίσει την αναγνωρισιμότητά της με το σπαθί της χρόνια τώρα. Η δημοσιογραφική μου περιέργεια ήταν αυτή που με έκανε να διαβάσω όλες τις συνεντεύξεις που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια. Γυμναστική, διατροφή, παιδιά, χωρισμός: σχεδόν όλες κινούνταν γύρω από τον ίδιο άξονα. Κάτι όμως μου έλεγε ότι αυτό το δυναμικό και τρυφερό συνάμα πλάσμα, με τα μάτια που βγάζουν σπίθες σαν σε κοιτάει, είχε πολύ περισσότερα να πει. Και νομίζω ότι δικαιώθηκα.

Ανάσα

Μου κόβει την ανάσα να μην ονειρεύομαι και να μη θέτω νέους στόχους. Αυτό που με κάνει να πατάω ένα pause και να παίρνω μια ανάσα είναι τα παιδιά μου. Απλές, καθημερινές στιγμές μαζί τους που με "οπλίζουν" με δύναμη για να αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία και κάθε μέρα να ονειρεύομαι ξανά.

Γυμναστική

Η γυμναστική δεν είναι κομμάτι της ζωής μου. Είναι η ζωή μου, από 2 ετών που ξεκίνησα τον αθλητισμό μέχρι σήμερα ασταμάτητα. Έκανα πρωταθλητισμό στην κλασική κολύμβηση και αργότερα στην τεχνική κολύμβηση στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου και έπειτα στην ομάδα της Βουλιαγμένης. Σε όλη την ενήλικη ζωή μου, από την πρώτη χρονιά που μπήκα στο πανεπιστήμιο και μέχρι σήμερα, κατά σειρά έχω ανοίξει σε πολλές γειτονιές της Αθήνας studios Pilates με τη μεθοδολογία μου, η οποία βασίζεται στο μεταπτυχιακό και το διδακτορικό μου. Είναι τιμή μου να λέγεται πως έχει ταυτιστεί το όνομά μου με το Pilates. Αυτό έχει προκύψει μετά από πολύ σκληρή, κυρίως ακαδημαϊκή, δουλειά από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου και πολλές ώρες προπόνησης και μελέτης.

Διατροφή

Λόγω του πρωταθλητισμού, είχα μάθει από παιδί να μη στερούμαι το φαγητό και ότι η διατροφή είναι σύμμαχος και μας δίνει ενέργεια. Πάντα έτρωγα πέντε γεύματα την ημέρα και δεν παρέλειπα ποτέ κάποιο, καθώς οι απαιτήσεις μέσα στην ημέρα ήταν τεράστιες από πολύ μικρή ηλικία. Δεν μπορώ καθόλου να ακολουθήσω προγράμματα με μειωμένα γεύματα ούτε να στερηθώ κατηγορίες φαγητών. Θεωρώ ότι το πιο σωστό είναι να μη στερούμαστε πράγματα και να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τα πάντα για την πρόσληψη ενέργειας, βιταμινών και πρωτεϊνών. Αν συνδυάσεις τη διατροφή με την άσκηση, δεν έχεις καμία ανάγκη από στερητικές δίαιτες ή να εξαιρείς ολόκληρες διατροφικές ομάδες. Όπως σε όλη μας τη ζωή, και αυτό χρειάζεται ισορροπία και μέτρο.

"Θα πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να μην είμαστε αυστηροί μαζί του αν δεν ισορροπεί πάντα σε καταστάσεις"

Εθισμός

Ο μόνος μου "εθισμός" είναι το κινητό μου τηλέφωνο, το Galaxy Z Flip5 της Samsung, και όλοι πια το γνωρίζουν αυτό! Η αλήθεια είναι ότι το κινητό μου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μου, αφού διαχειρίζομαι τα πάντα μέσα από αυτό! Όλες μου τις δουλειές, το πρόγραμμα, τα ραντεβού, τις φωτογραφίες για τα social media και γενικότερα όλες μου τις διαχειρίσεις τις κάνω μέσω του κινητού μου. Σε συνδυασμό με το Galaxy Watch6 της Samsung, μπορώ ανά πάσα στιγμή να γνωρίζω τους παλμούς μου και παραμέτρους που χρειάζομαι συνδυαστικά για το κομμάτι της φυσικής μου κατάστασης σε συσχέτιση με την άσκηση που κάνω και την ποιότητα ύπνου μου.

Ζωή

Η ζωή μού έχει φερθεί γενναιόδωρα και μου έχει προσφέρει δύο υπέροχα παιδιά, μια δουλειά που λατρεύω και, πάνω απ’ όλα, την υγεία μου. Η ζωή είναι μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας και, ενώ πάντα υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές, δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατάμε. Πρέπει πάντα να πολεμάμε για το καλύτερο αλλά και για την ευτυχία μας. Μετά από κάθε δυσκολία να βάζουμε τα δυνατά μας και να σηκωνόμαστε ξανά. Δύο είναι τα mottos μου εδώ και πολλά χρόνια: "Ο πόνος είναι της στιγμής, η νίκη είναι για πάντα", το οποίο είναι κολλημένο στους τοίχους όλων των γυμναστηρίων μου, και "Είναι πάρα πολλές οι φορές που θα πρέπει να προσπαθούμε, που κανένας δε βλέπει και δεν εκτιμά, πριν καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι αξιόλογο".

Ισορροπία

Μετά από τόσα χρόνια έχω βρει την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής μου ζωής. Πιστεύω πως ο άνθρωπος ό,τι θέλει μπορεί να το καταφέρει. Επίσης, πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας αν δεν μπορεί πάντα να ισορροπεί ανάμεσα σε καταστάσεις, θα πρέπει να του δίνουμε χρόνο, να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που ηρεμούν την ψυχή μας και να επιλέγουμε δραστηριότητες που φέρνουν την ισορροπία στη ζωή μας. Σίγουρα η άσκηση μάς βοηθά να ισορροπούμε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ένα δώρο που αξίζει ο καθένας να προσφέρει στον εαυτό του.

Μητρότητα

Ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή μιας γυναίκας, εφόσον επιλέξει να τον έχει. Το να είσαι γονιός σημαίνει ότι αυτόματα βάζεις τις δικές σου επιλογές λίγο πιο κάτω, καθημερινά και μακροπρόθεσμα, χωρίς όμως να ξεχνάς τον εαυτό σου. Τα παιδιά μας είναι χαρούμενα όταν βλέπουν εμάς χαρούμενους και ισορροπημένους. ΝτεφόΠαρότι δε μου φαίνεται, είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη. Δίνομαι 100% στους ανθρώπους, αλλά και στις δουλειές που με ενδιαφέρουν και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να απογοητευτώ αν κάτι δεν πάει καλά. Προσπαθώ με τα χρόνια να είμαι πιο διπλωμάτισσα και λίγο πιο προσεκτική, αλλά δε χάνω την πίστη μου στους ανθρώπους.

Ομορφιά

Προσωπικά, ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου, με την εξωτερική μου εμφάνιση και την ψυχική μου κατάσταση. Κάθε μέρα δίνω την προσωπική μου "μάχη" και για τα δύο. Δε μου αρέσει να αφήνω τον εαυτό μου, αυτό είναι κάτι που συμβουλεύω και όλες τις γυναίκες: Πρέπει να μας φροντίζουμε και εξωτερικά και εσωτερικά, γιατί, αν είμαστε εμείς καλά, θα είναι και οι γύρω μας.

Πλαστικές

Είμαι της άποψης ότι μια γυναίκα, εφόσον προσφέρει στον εαυτό της ό,τι καλύτερο για την υγεία της μέσα από την άσκηση και τη διατροφή όσο μεγαλώνει, μπορεί να απευθύνεται στους ειδικούς για να είναι η εικόνα της όπως η ίδια επιθυμεί. Είμαι πάντα υπέρ της ισορροπίας και όχι της υπερβολής. Εγώ εμπιστεύτηκα τον γιατρό μου, τον κ. Ανδρεανίδη, μετά από δύο γέννες και δύο αποκλειστικούς θηλασμούς, και κάναμε ένα mother’s recovery: Έφτιαξα το στήθος μου και ένα κομμάτι της κοιλιάς γύρω από τον αφαλό όπου είχε ατροφήσει το δέρμα και νιώθω πολύ καλά γι’ αυτό.

Δες περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ