Follow us

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας"

Σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

MissBloom TEAM
Μαρία Κάλλας

I Puritani του Vincenzo Bellini Όπερα σε τρεις πράξεις (Σε συναυλιακή μορφή)

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 20:00

Με το έργο "I puritani" του Vincenzo Bellini σε συναυλιακή μορφή ολοκληρώνει το Θέατρο Ολύμπια στον Κύκλο Μαρία Κάλλας αφιερωμένο στην μεγάλη ντίβα της όπερας.

To 1949, υπό την καθοδήγηση του περίφημου Tullio Serafin, η Μαρία Κάλλας θριαμβεύει στη Βενετία, στην όπερα "I puritani" του Vincenzo Bellini. Μέσα από την ιδιοφυή μουσική προσέγγιση του εύθραυστου χαρακτήρα της Elvira, η Κάλλας αναδεικνύει τις εκλεπτυσμένες δραματικές ποιότητες ενός ιδιαίτερα απαιτητικού ρόλου λυρικής κολορατούρας, σφραγίζοντας έτσι την απόλυτη κυριαρχία της στο ιταλικό bel canto. Η ιστορία διαδραματίζεται στα μέσα του 17ου αιώνα: ενώ μαίνεται ο αγγλικός εμφύλιος, ένας απαγορευμένος έρωτας ωθεί τόσο την πλοκή όσο και τη μουσική του έργου στα άκρα της απόγνωσης, αλλά και της ελπίδας.

Η όπερα παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, με τους τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους να ερμηνεύονται από κορυφαίους τραγουδιστές, αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου. Μεταξύ αυτών, ο διάσημος Αμερικανός τενόρος John Osborn και η διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, που θριαμβεύουν στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα. Ο εξαίρετος Γάλλος αρχιμουσικός Alphonse Cemin διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη της συνεργασία με το Ολύμπια.

Όπως σημειώνει ο Olivier Descotes, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Ολύμπια:

"Η μουσική ευφυΐα της Μαρίας Κάλλας έφερε επανάσταση στο bel canto, αναγεννώντας το είδος μέσα από τη βαθιά της γνώση για αυτό και αναδεικνύοντας το δραματικό του χαρακτήρα. Πέρα από τη Norma, την εμβληματική ηρωίδα που ερμήνευσε 89 φορές, τα σημαντικά έργα του Vincenzo Bellini επέτρεψαν στην κορυφαία καλλιτέχνιδα να υπηρετήσει με όλες τις δυνάμεις της το bel canto, στα μυστικά του οποίου μυήθηκε από την υψίφωνο Elvira de Hidalgo στο Ωδείο Αθηνών: στις όπερες "La sonnambula", "Il pirata" και "I puritani", η ευάλωτη Amina, η τραγική Imogène και η συγκινητική Elvira βρίσκουν στο πρόσωπο της Κάλλας την ιδανική τους ερμηνεύτρια. "Ι puritani" είναι το κύκνειο άσμα του Bellini και ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα του bel canto που ταυτίζεται ιδίως με την πρώτη διεθνή φάση και την πρώτη περίοδο της καριέρας της Κάλλας, στην Ιταλία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική, από το 1949 έως το 1955. Στο Θέατρο Ολύμπια, όπου η Μαρία Κάλλας έκανε το ντεμπούτο της, ολοκληρώνουμε τον κύκλο Κάλλας, αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την γέννησή της με αυτό το σπουδαίο έργο που το κοινό της Αθήνας θα έχει την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου".

Μουσική διεύθυνση: Alphonse Cemin

Σχεδιασμός φωτισμών: Κωνσταντίνος Μπεθάνης

Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Lord Arturo Talbot: John Osborn

Elvira: Χριστίνα Πουλίτση

Sir Riccardo Forth: Iurii Samoilov

Sir Giorgio: Nahuel Di Pierro

Enrichetta di Francia: Μάρθα Σωτηρίου

Lord Gualtiero Valton: Γιώργος Παπαδημητρίου

Sir Bruno Robertson: Sahy Ratia

Είσοδος: €5, €10, €15, €20, €25, €40

Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Λυρικό Θέατρο

Κύκλος: Μαρία Κάλλας

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Χορωδία Δήμου Αθηναίων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.ticketservices.gr/el/theatro-olympia/

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

e-mail: info@ticketservices.gr

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ

*Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ