Follow us

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να πέσει ένα αεροπλάνο βάσει επιστήμης

Το Harvard έχει την απάντηση αν -και πόσο- πρέπει να φοβάσαι τις πτήσεις.

MissBloom TEAM
πτηση iStock/urbazon

H πιθανότητα ενός αεροπορικού δυστυχήματος είναι ένα ερώτημα που μπορεί να τρομάξει όσους φοβούνται να μπουν σε αεροπλάνο, όσο ονειρικός κι αν είναι ο προορισμός που επιλέγουν να ταξιδέψουν. Οι απαντήσεις όμως που σχετίζονται με τις πιθανότητες είναι και αυτές που μπορούν να βοηθήσουν όσους φοβούνται, καθώς πιο πιθανό είναι να εκπλαγούν με το πόσο χαμηλά είναι τα ποσοστά σε σχέση με αυτά που θα περίμενε κανείς.

Είναι γεγονός ότι οι αεροπορικές καταστροφές αποτελούν μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, καθώς έχουν αφήσει βαθιά και οδυνηρά σημάδια. Βέβαια, πρόκειται για απολύτως σποραδικά γεγονότα, τα οποία όμως μπορούν να τροφοδοτήσουν τον φόβο.

Αν φοβάσαι τις πτήσεις και αναρωτιέσαι πόσα αεροπλάνα πέφτουν την ημέρα, θα στρέψουμε την προσοχή σου στους υπολογισμούς που έκανε το 2006 ο David Ropeik του Πανεπιστημίου του Harvard. Συγκεκριμένα, υπολόγισε ότι η πιθανότητα να πεθάνουμε σε αεροπορικό δυστύχημα είναι μία στα 11 εκατομμύρια. Για να κάνουμε μια γρήγορη και ουσιαστική σύγκριση, οι πιθανότητες να πεθάνεις από επίθεση καρχαρία είναι μεγαλύτερες, καθώς στην περίπτωση αυτή οι πιθανότητες είναι μία στα 3 εκατομμύρια.

Ο υπολογισμός του Ropeik δεν είναι ο μόνος σχετικός. Το 2013, ο Arnold Barnett, καθηγητής στατιστικής στο ΜΙΤ της Βοστώνης, δήλωσε ότι ο κίνδυνος θανάτου για τους επιβάτες εμπορικών αερογραμμών αντιστοιχεί σε μία στις 45 εκατομμύρια πτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ