Follow us

Η μέρα που ο David Beckham έχασε 12 εκατ. ευρώ για να βγάλει τελικά 500

Πώς μία από τις πιο ακατανόητες αποφάσεις στην ιστορία του αθλητισμού τον έκανε απίστευτα πλούσιο.

MissBloom TEAM
David Beckham Abaca press/Visual Hellas

Ο David Beckham πέτυχε σε ό,τι κι αν ανέλαβε στην καριέρα του. Υπέροχος ποδοσφαιριστής, αφοσιωμένος οικογενειάρχης, μοντέλο, επιχειρηματίας και, και, και. Κάποτε ζούσε μόνιμα στις ΗΠΑ και αγωνίστηκε στους Los Angeles Galaxy, τώρα, χάρη σε μια φανταστική ανάλυση του Joseph Pompliano, μάθαμε την ιστορία για το πώς μια από τις πιο παράξενες αποφάσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο -η αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης- αποδείχθηκε "χρυσωρυχείο" για τον ίδιο.

"Ο David Beckham πηγαίνει στο Χόλιγουντ επειδή θέλει να γίνει ηθοποιός ή κάτι τέτοιο". Αυτή ήταν η ανάλυση που έκανε ο Ramon Calderon, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης το 2007, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το ανεξήγητο: ότι ο David Beckham θα εγκατέλειπε σε ηλικία 31 ετών τη Βασίλισσα για να παίξει στις ΗΠΑ.

Χάνοντας χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Προς έκπληξη όλων, ο άγγλος μέσος άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για το φτωχό τότε πρωτάθλημα MLS των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όχι μόνο αυτό: στην Ισπανία έπαιρνε 18 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν και στην Αμερική θα έπαιρνε "μόνο" 6. Μιλάμε για τον καλύτερο Άγγλο παίκτη της εποχής, νικητή 6 Πρέμιερ Λιγκ, ενός Τσάμπιονς Λιγκ και ενός Διηπειρωτικού, καθώς και για το απόλυτο είδωλο του ανδρικού στυλ.

Αν και οι μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες του ήταν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθιέρωσε την εικόνα του ως παγκόσμιο αστέρι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η φανέλα του ήταν η πιο εμπορική κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σεζόν που έπαιξε στο Μπερναμπέου, και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι μοιράστηκε τα αποδυτήρια με τους Zidane, Roberto Carlos, Raul και Ronaldo. Ο Beckham δημιούργησε περίπου 600 εκατομμύρια έσοδα για τη Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της θητείας του στα λευκά. Όταν λοιπόν υπέγραψε στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, θα είχε λαμβάνειν 32 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερις σεζόν, λιγότερο από το μισό από αυτό που θα κέρδιζε σε δύο σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ