Follow us

Η φράση που δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα στις σχέσεις, σύμφωνα με την επιστήμη

Παραδόξως, δεν είναι το "τι έχεις αγάπη μου, τίποτα".

MissBloom TEAM
σχεσεις iStock

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ωστόσο, θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο απλές αν όλοι μας δεν πέφταμε στην "παγίδα" κάποιων συνηθειών που δυσχεραίνουν την επικοινωνία και αντί να μας φέρνουν πιο κοντά με το έτερον ήμισυ, μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο, ξεκινώντας από τη φράση "ναι, αλλά...".

Ό,τι προηγείται του "αλλά" είναι σαν να μην ειπώθηκε, σωστά; Σωστά. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ειδική σε θέματα σχέσεων Alexandra H. Solomon, ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να πεις στον/στη σύντροφό σου είναι "ναι, αλλά..." . Αν μιλάτε για κάτι σημαντικό, για τα συναισθήματά σας, για κάτι που έχει συμβεί και έχει ενοχλήσει τον έναν από τους δύο, αυτό που χρειάζεται είναι κατανόηση , και όταν λέμε "αλλά" αυτό εξαφανίζεται.

Όπως αναφέρει η Susan McQuillan στο Psychology Today σχετικά με τα λόγια της Solomon, "Σε μια επιτυχημένη σχέση, κάθε άτομο πρέπει να ακούγεται και να επικυρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι όταν το άλλο πρόσωπο σας παρουσιάζει ένα πρόβλημα ή παράπονο , δεν είναι σκόπιμο να απαντήσετε πρώτα με το 'αλλά'".

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ