Follow us

Γιατί έρχονται μειώσεις στις τιμές των ακινήτων μέσα στο 2024

Στελέχη του real estate εκτιμούν ότι εντός του 2024 αναμένεται να δούμε τόσο διορθώσεις όσο και επιβράδυνση των επενδύσεων λόγω των υψηλών επιτοκίων.

MissBloom TEAM
ενοικιο iStock

Μικρές μειώσεις στις τιμές των ακινήτων αναμένεται να δούμε στην αγορά, μέσα στο επόμενο διάστημα. Στελέχη του real estate εκτιμούν ότι εντός του 2024 αναμένεται να δούμε τόσο διορθώσεις όσο και επιβράδυνση των επενδύσεων λόγω των υψηλών επιτοκίων.

"Παρά το γεγονός ότι η ελληνική αγορά παρουσιάζει μία σχετική υστέρηση αναφορικά με την επίδραση της αύξησης των επιτοκίων στη συμπεριφορά των επενδυτών, ωστόσο εάν το υψηλό πληθωριστικό περιβάλλον συνεχίσει να επιμένει και τον επόμενο χρόνο διατηρώντας τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδά τους, τότε είναι αναπόφευκτο να επηρεαστεί και η ελληνική κτηματαγορά με επιβράδυνση των επενδυτικών κινήσεων. Αντίστοιχα θα υπάρξει αύξηση των αποδόσεων των ακινήτων ώστε να αντικατοπτρίζεται η επιβάρυνση που προκαλεί το αυξημένο κόστος του χρήματος στη διάθεση για επενδύσεις στους διάφορους τομείς της κτηματαγοράς. Αποτέλεσμα μία τέτοιας αντίδρασης θα είναι καταρχήν η σταθεροποίηση των τιμών με πιθανότητα μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2024 να δούμε και κάποιες μειώσεις τιμών σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα που διαμορφώνουν", αναφέρει στο Forbes, ο επικεφαλής της Savills Hellas Δ. Μανουσάκης.

"Εδώ και μήνες ζούμε στη χώρα συνθήκες περίεργες, έχουμε μεγάλη ζήτηση και λόγω αυτής οι τιμές ανεβαίνουν, όπως και τα επιτόκια, μέσα στο 2024 όλες οι εταιρείες του χώρου, εκτιμητές, μελετητές, developers θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τον συγχρονισμό των αριθμών. Πόσο αγοράζουμε, πόσο θα καθυστερήσει η παράδοση του έργου κ.λπ., υπάρχουν ασυμμετρίες, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτή τη στιγμή, αν και υπάρχει το καλό momentum", ανέφερε ο επικεφαλής της Dimand κατά την διάρκεια της πρόσφατης Prodexpo, Δ. Ανδριόπουλος.

Δες περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ