Follow us

Viral | Συγγνώμη, τι είναι πια αυτό το "coastal grandmother";

Ο όρος περιγράφει το στιλ αλά Diane Keaton και Meryl Streep, στα 60+ περίπου. Όταν ζεις πια ήρεμη, διαζευγμένη, χαρούμενη, με λουλούδια, κεριά. Ελεύθερη.

keeton

Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις γίνει πράγματι γιαγιά, ούτε να είσαι προνομιούχος με βίλα στο Μαλιμπού, που αν κατέβεις τα σκαλιά της θα βγεις κατευθείαν στην παραλία. Όχι. Μπορείς όμως να αδειάσεις τον χώρο από τα πολλά πράγματα, να επιλέξεις γήινους τόνους για το σπίτι, να το στολίσεις φρέσκα λουλούδια και να ανάψεις αρωματικά- ή μη- κεριά παντού. Να φτιάξεις δηλαδή μόνη σου ένα πλαίσιο γαλήνης για εσένα και μόνο για εσένα. Τα μαλακά ρούχα που δεν σφίγγουν, λευκά ζιβάγκο, μακριές ζακέτες, πανέμορφα κολιέ έρχονται να υπογραμμίσουν την ομορφιά που χαρίζει η απόλυτη ελευθερία. Κυρίως από προσδοκίες.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο όταν μία Tik Toker, η Λεξ Νικολέτα, χρησιμοποίησε τον όρο "coastal grandmother” για να περιγράψει την κουλτούρα και το lifestyle σύγχρονων, ώριμων γυναικών που μοιάζουν να ξεπήδησαν από ταινία της Nancy Meyers (η οποία παρεμπιπτόντως υπέγραψε συμβόλαιο για νέα ταινία με το Netflix).

Η Λεξ είναι μόλις 26 ετών και ζει στην Καλιφόρνια. Όμως λατρεύει την αισθητική των "coastal grandmothers”. Ποιος είναι ο ορισμός; "Είναι μια επιτυχημένη γυναίκα που δημιουργεί μια όμορφη ζωή για την ίδια" δήλωσε η Λεξ σε συνέντευξή της, καθώς το hashtag της #coastalgrandmother ξεπερνά τα 4.8 εκ views.

Θέλετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα; Θυμηθείτε την Diane Keaton στο "Something’s Gotte Give". Όταν η κόρη της φλερτάρει με έναν κατά πολύ μεγαλύτερο της άντρα (τον θεϊκό στον ρόλο του Jack Nicholson) σε ένα ονειρικό σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Μήπως θυμάστε το γραφείο της στο σαλόνι με θέα την παραλία; Την υπέροχη, ευρύχωρη κουζίνα; Το εκπληκτικό της δωμάτιο, τα ζιβάγκο και τα λευκά ρούχα της πρωταγωνίστριας; Όμως εκείνη έχει και κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο: δεν περιμένει κανέναν ιππότη να της φτιάξει τη ζωή. Δεν έχει τέτοιες προσδοκίες. Φτιάχνει μόνη της τη ζωή της. Και για αυτό είναι τόσο ερωτεύσιμη, γιατί είναι απολύτως ελεύθερη. Στο σενάριο την ηρωίδα δεν ερωτεύεται τελικά μόνο ο Νicholson, αλλά και ο νεότερος Keanu Reeves, που είναι ένθερμος θαυμαστής των θεατρικών της έργων πολύ πριν καν γνωριστούν.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ