Follow us

Τα νέα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

5 φρέσκα μέρη που αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για την απολαυστικά οικεία γευστική κουλτούρα της Μπότας.

εστιατοριο @lolitas.athens

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με την ποδοσφαιρική ομάδα της Σκουάντρα Ατζούρα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά τουρνουά, έτσι και η ιταλική κουζίνα έχει στα μέρη τους περισσότερους και πιο πιστούς οπαδούς. Βλέπεις, η οικεία comfortιά της, η απλή αλλά όχι απλοϊκή νοστιμιά της, η προσαρμοστικότητά της σε (όχι πάντα επιτυχημένες) διάφορες εκδοχές, η γκάμα των επιλογών και των συνταγών της είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία για τα παραπάνω. Επομένως, κάθε καινούριο σποτ που την τιμά, κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον. Τα νέα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας λοιπόν.

Η 'Gloria Gati' στην πλατεία Καρύτση

Μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής, καθώς η μικρή αδερφή της δημοφιλούς Ιταλο-Γλυφαδιώτισσας 'Vittoria Gati' άνοιξε τις πόρτες της πολύ πρόσφατα στην πλατεία Καρύτση και στο χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το 'Shakespeare'. Υπηρετεί το κόνσεπτ της ιταλικής brasserie σε έναν urban chic πανέμορφο χώρο, που έχει επιμεληθεί η Zisis Papamichos Architects & Partners. Η κουζίνα πατά σε στιβαρές ιταλικές βάσεις με ενδιαφέροντα twists -συναντάς όλα τα κλασικά φαβορί της- ενώ η λίστα κρασιών μοιράζεται σε ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Πολύ καλά cocktails από τον Μιχάλη Αυγεράκη στο μπαρ και εξαιρετικό σέρβις.

Το 'Gorlomi' στο Κολωνάκι

Η περσόνα του Enzo Gorlomi -που έχει λανσάρει ο Lt. Aldo Raine, τον οποίο υποδύεται ο Brad Pitt στο 'Inglourious Basterds' του Quentin Tarantino- είναι αυτή που βαφτίζει το κομψότατο και άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Για το Italian Fine Comfort ευ τρώγειν φορντίζει ο (βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για τη δουλειά του στο 'Pelagos' του 'Four Seasons') Luca Piscazzi, μαζί με τον ταλαντούχο chef de cuisine Σωτήρη Γιαννόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ