Follow us

Πώς θα πληρώσουμε λιγότερα στην εφορία ανακαινίζοντας το σπίτι μας - Η ευκαιρία και οι παγίδες

Οι δαπάνες για ανακαινίσεις ακινήτων μέχρι του ύψους των 16.000 ευρώ θα αφαιρούνται από τον φόρο σε βάθος 5ετίας.

MissBloom TEAM
ανακαινιση istock

Πολύ ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα μπαίνει το θέμα της ανακαίνισης και της ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων.

Πρώτον διότι τίθεται ως στόχος να… επιστρέψουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 ακίνητα που παραμένουν κλειστά κάτι που έχει ορατά αποτελέσματα και στις τιμές των ακινήτων και στο ύψος των ενοικίων. Και δεύτερον μπαίνει το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς αυτός είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτούν τα νοικοκυριά από τα σκαμπανεβάσματα στις τιμές της ενέργειας, τόσο του πετρελαίου, όσο και του φυσικού αερίου που παρασύρει και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται αρκετές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια από αυτές, ενσωματώθηκε ήδη στο φορολογικό νομοσχέδιο. Προβλέπει ότι οι δαπάνες για ανακαινίσεις ακινήτων μέχρι του ύψους των 16.000 ευρώ θα αφαιρούνται από τον φόρο σε βάθος 5ετίας ώστε ο ιδιοκτήτης να κερδίζει έκπτωση φόρου 3.200 ευρώ τον χρόνο. Στο… καλάθι των δαπανών που θα αναγνωρίζονται ως έκπτωση θα μπαίνουν τόσο αυτές που αφορούν στην παροχή υπηρεσίας -αυτό ίσχυε και τώρα με τη διαφορά ότι υπήρχε περικοπή της τάξεως του 40% στο ποσό της αναγνώρισης- όσο και αυτές που αφορούν στην αγορά αγαθών.

Το να εξασφαλίζει κάποιος έκπτωση 3.200 ευρώ τον χρόνο για να ανακαινίσει το σπίτι του είναι σαν να μπαίνει η εφορία… χορηγός στις ανακαινίσεις. Στην πράξη θα αποδειχτεί ότι το περιβάλλον δεν θα είναι τόσο ευνοϊκό όσο φαίνεται από το περιεχόμενο της φορολογικής διάταξης.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ