Follow us

Πού πίνει και τρώει τώρα το Κολωνάκι

Η πλήρης και updated λίστα για το ευ τρώγειν και πίνειν σε μία από τις διαχρονικά δημοφιλέστερες γειτονιές της Αθήνας.

εστιατορια

Η γειτονιά-trademark του αθηναϊκού κέντρου δε θα πάψει ποτέ να απασχολεί κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, με πολλές προτάσεις για κάθε ώρα, γούστο και περίσταση. Σταθερές αξίες, λαμπερά σποτ και ολόφρεσκες αφίξεις στρέφουν το ενδιαφέρον για ακόμη μία φορά στο Κολωνάκι.

'NiDo'

To 'NiDo' ήταν ένα project που τριγυρνούσε για πολύ καιρό στο μυαλό του Νίκου Θωμά. Mαζί με την Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, τον Τριαντάφυλλο Λούζη, τον Γιώργο Γασπαρινάτο και με τη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας του 'Simul' έκαναν πραγματικότητα τη 'φωλιά' (όπως μεταφράζεται από τα ισπανικά το όνομα του μαγαζιού) γεύσης που είχαν οραματιστεί. Άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο στην οδό Λεβέντη, είναι ένα ζεστό και αλέγκρο gastrobar και σερβίρει ολοκαίνουργιες γεύσεις που βάζουν το barfood σε γαστρονομική τροχιά.

'Φιλίππου'

Ένα από τα μακροβιότερα αστικά σαλόνια της Αθήνας συμπληρώνει φέτος τον έναν αιώνα λειτουργίας, με την Πατρίσια και τις κόρες της, Σύνθια και Μαριάννα, να πιάνουν το νήμα του εμβληματικού εστιατορίου από εκεί που το άφησε ο σύζυγος και πατέρας τους, Κώστας Φιλίππου.

Από οινοπωλείο και καρβουνιάρικο, σε ένα σταθερό ραντεβού για μαγειρευτά στο Κολωνάκι, το εστιατόριο με έτος ίδρυσης το 1923, έχει επιβιώσει παγκοσμίων πολέμων κι εμφυλίων, έχει δει βασιλείς και χούντες να έρχονται και να φεύγουν, έχει αντέξει κρίσεις, ανακάμψεις και κρίσεις ξανά, κι έχει σταθεί πλάι στην Αθήνα τόσο όταν η πόλη βίωνε φτώχεια αληθινή, όσο και όταν ζούσε σε πλούτο ψεύτικο. Κι σ’ όλα αυτά τα χρόνια, έχει μείνει πάντα αυτό που ήταν απ’ την αρχή: ένα στέκι που σερβίρει την αλήθεια του στο πιάτο, με βασικά συστατικά την οικογενειακή θέρμη της φιλοξενίας του και την comfort νοστιμάδα της γεύσης του.

'La Suite Lounge'

Το 'La Suite Lounge Restaurant' στον 6ο όροφο του 'St.George Lycabettus' (βραβευμένο ως 'καλύτερη θέα στην Ευρώπη') ανήκει σε εκείνη την προνομιακή κατηγορία των αθηναϊκών εστιατορίων που προσφέρουν μία μοναδική οπτική της πόλης. Το σύγχρονο ντιζάιν της σάλας του βρίσκει τη συνέχειά του στη μοντέρνων αποχρώσεων κουζίνα και η τελευταία με τη σειρά της στις θαυμάσιες δημιουργίες του executive chef Βασίλη Μήλιου.

'Gorlomi'

Η περσόνα του Enzo Gorlomi -που έχει λανσάρει ο Lt. Aldo Raine, τον οποίο υποδύεται ο Brad Pitt στο 'Inglourious Basterds' του Quentin Tarantino- είναι αυτή που βαφτίζει το κομψότατο και άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Για το Italian Fine Comfort ευ τρώγειν φροντίζει ο (βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για τη δουλειά του στο 'Pelagos' του 'Four Seasons') Luca Piscazzi, μαζί με τον ταλαντούχο chef de cuisine Σωτήρη Γιαννόπουλο.

'Jazz in Jazz'

Στο Κολωνάκι και την οδό Δεινοκράτους από το 1996, θυμίζει κάτι από μικρό μουσείο, με θερμό χώρο, γεμάτο με πορτραίτα μουσικών και σπάνιες ηχογραφήσεις. Θα απολαύσεις τη μυσταγωγία που σου προσφέρει συντροφιά με κάποιο straight ποτό ή ένα κλασικό cocktail.

'Fine Mess'

Το κομψό smokehouse του Κολωνακίου μεταφέρθηκε ακριβώς απέναντι από την παλιά του τοποθεσία, στον όμορφο πεζόδρομο της Δελφών. Και εδώ εξακολουθεί να τιμά τις γευστικές παραδόσεις του αμερικανικού Νότου με low & slow BBQ και άλλες προτάσεις σε μοντέρνο ύφος, αλλά και signature cocktails με βάση το bourbon.

'Mai Tai Aθενs'

Στο νούμερο 18 της Πλουτάρχου, το πάλαι ποτέ θρυλικό σποτ έχει ανοίξει εδώ και λίγα χρόνια και πάλι τις πόρτες του, καλωσορίζοντας παλιούς φίλους και νέους θαμώνες της γνώριμης αθηναϊκής μπάρας. Με περισσότερο all day χαρακτήρα, κλασικά αλλά και signature ποτά.

'Paloma's'

Μία κουζίνα λατινοαμερικάνα, που βαπτίζεται από το ίσως δημοφιλέστερο κοκτέιλ της εποχής μας. Σε ένα ζωντανό περιβάλλον με παστέλ χρώματα και ανοιχτή κουζίνα, δοκιμάζεις σπεσιαλιτέ από το νότιο μέρος της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού και φροντισμένα κοκτέιλ σε αντίστοιχο ύφος.

'Rock & Roll'

Στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησε το 1987 επέστρεψε το αγαπημένο bar-restaurant. Το αναθεωρημένο σενάριο συνδυάζει παλιά και νέα στοιχεία: ο πολυέλαιος στη θέση του, οι μουσικές ροκ, με γνωστούς παραγωγούς να εναλλάσσονται στην κονσόλα, ποτά, κοκτέιλ, μοδάτο κοινό και κουζίνα με πολυσυλλεκτική διάθεση από τον Χριστόφορο Πέσκια.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ