Follow us

H ενδιαφέρουσα ζωή του Joe Biden πριν από τον Λευκό Οίκο

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του πλανητάρχη, ρίχνουμε μια ματιά στα γεγονότα που τον καθόρισαν.

MissBloom TEAM
Joe Biden Splash News/Ideal Image

O Joe Biden αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις τον τελευταίο καιρό, τόσο εγχώριες, όσο και παγκόσμιες, ενώ ταυτόχρονα βάλλεται από αντιπάλους, αλλά και από "συμμάχους" του. Δεν είναι καλή περίοδος για εκείνον. Ωστόσο, σήμερα γιορτάζει τα 81α του γενέθλια. Α ναι, τον πολεμούν και για αυτό. Όχι για τα γενέθλια, για την ηλικία του.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει διχάσει την παγκόσμια κοινότητα και ακόμη και κοντινοί του σύμβουλοι βλέπουν ότι δεν είναι καλή η κατάσταση για εκείνον, ενώ, φυσικά, το ότι ο Trump (υπενθυμίζουμε ότι είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, παρά τις κατηγορίες εις βάρος του) συνεχίζει "να τον αγνοεί" επιδεικτικά και μάλιστα, από ό,τι φαίνεται επίτηδες, αποτελεί "το κερασάκι στην τούρτα".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ όμως δεν έχει περάσει εύκολη ζωή. Από το bullying των παιδικών του χρόνων και τις τραγωδίες που του έχουν χτυπήσει την πόρτα, μέχρι και τα σημερινά 81α του γενέθλια, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να αντιστέκεται.

Τα χρόνια της νιότης

Στο μεταπολεμικό Σκράντον της Πενσυλβάνια, ένα ατίθασο παιδί από την Ιρλανδία ονόματι Joseph Robinette Biden Jr., ή αλλιώς Joey, ανήκε σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης. Γεννημένος στις 20 Νοεμβρίου του 1942, η πρώιμη ζωή του Biden σημαδεύτηκε από δυσκολίες, όμως ο ίδιος επέδειξε ανθεκτικότητα και διάθεση να ξεπεράσει τις αντιξοότητες.

Κατά την παιδική του ηλικία ο Biden πάλευε με ένα σοβαρό τραυλισμό, υπομένοντας τους χλευασμούς των νταήδων και το βάρος της ντροπής. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα. Το πείσμα του ήταν τέτοιο που του άρεσε να θέτει στόχους άπιαστους. Ήταν μόλις 10 ετών όταν για ένα στοίχημα των 5 δολαρίων σκαρφάλωσε σε ένα επικίνδυνο βουνό από σχιστόλιθο, όχι για τα χρήματα, αλλά για μια γεύση "αθανασίας". Αυτό το πνεύμα, που ακονίστηκε μέσα από προσωπικές μάχες, έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα του Biden.

Το 1953, η οικογένεια Biden μετακόμισε στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ, όπου ο Joe ο πρεσβύτερος εργαζόταν ως πωλητής αυτοκινήτων. Παρά τις προκλήσεις, ο Joe Jr. ευδοκίμησε στην Ακαδημία Archmere, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό για να αποσπάσει την προσοχή από τον τραυλισμό του. Η ανθεκτικότητα και η μεταμόρφωσή του του χάρισαν το παρατσούκλι "Χέρια (Hands)", αντικαθιστώντας τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς του παρελθόντος.

Η αρχή της πολιτικής του ζωής και η τραγωδία

Το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ κάλεσε τον Biden το 1961 για να φοιτήσει στη νομική σχολή και τότε ήταν που μπόρεσε επιτέλους να φανταστεί τον εαυτό του ως αξιοσέβαστη δημόσια προσωπικότητα στο μέλλον. Μια καλοκαιρινή δουλειά ναυαγοσώστη τον εξέθεσε στις έντονες φυλετικές ανισότητες της Αμερικής, καλλιεργώντας μια βαθιά συνειδητοποίηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το 1966, ο Biden παντρεύτηκε τη Neilia Hunter και το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά: τον Beau, τον Hunter και τη Naomi (Amy). Τέσσερα χρόνια αργότερα, μπήκε στη ζωή του η πολιτική, κερδίζοντας μια θέση στο συμβούλιο της κομητείας του Νιου Καστλ. Ακολούθησε η τολμηρή υποψηφιότητα για τη Γερουσία το 1972, με αποκορύφωμα την τραγική τροπή των γεγονότων, όταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή στη σύζυγό του, Neilia και την κόρη τους, Amy.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ