Follow us

Ένας αγαπημένος μας Batman επέστρεψε στο Netflix

Και μάλιστα με ελληνική μεταγλώττιση.

MissBloom TEAM
batman Esquire IT

Ένας Batman, που ίσως δεν περίμενες, κάνει την επανεμφάνισή του στο Netflix. H θρυλική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1992, Batman: The Animated Series, που κάποτε παρακολουθούσαμε ανελλιπώς τα σαββατοκύριακα στην τηλεόραση, πλέον είναι διαθέσιμη στο Netflix και μάλιστα με ελληνική μεταγλώττιση. Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους όμως. Εντάξει, μικρό το κακό. Άλλωστε, δε θα χάναμε τις θρυλικές φωνές του Παύλου Μηλιώνη, του Τάσου Ράμση και όλων των άλλων ταλέντων.

Η έμπνευση

Ο Bruce Timm και ο Eric Radomski δημιούργησαν το 1992 όχι μόνο την καλύτερη διασκευή σούπερ ηρώων σε κινούμενα σχέδια, αλλά και ένα αριστουργηματικό animation. Για όλα αυτά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Tim Burton, ο οποίος με την πρώτη ταινία Batman του 1989 σημείωσε τέτοια επιτυχία, που έπεισε την Warner Bros. να κάνει κάτι περισσότερο από το να δημιουργήσει απλά φιγούρες του Σκοτεινού Ιππότη.

Οι Timm και Radomski, αντλώντας έμπνευση από προηγούμενες σειρές, όπως τα κινούμενα σχέδια του Superman της δεκαετίας του 1940 και εκείνη του 1966 με τον Batman, δημιούργησαν ένα μοναδικό προϊόν από άποψη ύφους και πληρότητας, το οποίο κατάφερε να φέρει επανάσταση γα τον χαρακτήρα του Bob Kane, επηρεάζοντας τις μελλοντικές προσαρμογές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη.

Μια ιδιαίτερα σκοτεινή εκδοχή

Το Batman: The Animated Series στήριξε την επιτυχία του σε διαφορετικά στοιχεία, τα οποία συγχωνευμένα μεταξύ τους είχαν την πρόθεση να αντιμετωπίσουν το κοινό κάτω των 15 ετών σαν να ήταν ενήλικες. Οπτικά, αλλά κυρίως όσον αφορά στην ατμόσφαιρα και την αφήγηση, η σειρά έκλεινε το μάτι στο νουάρ και το hard-boiled, ακόμα πιο πιστά απ' ό,τι είχε κάνει ο Tim Burton στις δύο ταινίες του.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ