Follow us

Η τροφή που βελτιώνει την ψυχική σου υγεία - Νέα μελέτη τη συστήνει

Το γιαούρτι θα μπορούσε να βοηθήσει τη διάθεσή σου αλλά και το έντερό σου. Τι έδειξε νέα μελέτη.

MissBloom TEAM
γιαουρτι istock

Τώρα έχεις ακόμη ένα λόγο να φας το γιαούρτι σου! Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια ανακάλυψαν πώς ο Lactobacillus, ένα βακτήριο που βρίσκεται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και στο γιαούρτι, βοηθά το σώμα να διαχειριστεί το στρες και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης και του άγχους.
Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain, Behavior, and Immunity και τα ευρήματα της μελέτης ανοίγουν την πόρτα σε νέες θεραπείες για το άγχος, την κατάθλιψη και άλλων παθήσεων ψυχικής υγείας.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια UVA Alban Gaultier και οι συνεργάτες του λένε ότι η ανακάλυψη είναι σημαντική επειδή επισημαίνει τον ρόλο του Lactobacillus, διαχωρίζοντάς τον από όλους τους άλλους μικροοργανισμούς που ζουν φυσικά μέσα και πάνω στο σώμα μας.

Το θαυμαστό μικροβίωμα

Οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο έντερο, είναι γνωστοί ως μικροβίωμα και οι επιστήμονες προσπαθούν όλο και περισσότερο να τους στοχεύσουν για να καταπολεμήσουν τις ασθένειες και να βελτιώσουν την υγεία μας. Η νέα έρευνα του UVA αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας στους επιστήμονες μια καινοτόμο νέα προσέγγιση για την κατανόηση του ρόλου των μεμονωμένων μικροβίων, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για μια ποικιλία ασθενειών, ψυχικών και σωματικών.

"Η μελέτη έδειξε πώς ο Lactobacillus, που κατοικεί στο έντερο, επηρεάζει τις διαταραχές της διάθεσης, ρυθμίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα", δήλωσε ο Gaultier, του Τμήματος Νευροεπιστήμης του UVA, του Κέντρου Ανοσολογίας του Εγκεφάλου και της Glia και του TransUniversity Microbiome Initiative. "Η έρευνά μας θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο προς την ανακάλυψη των τόσο απαραίτητων θεραπειών για το άγχος και την κατάθλιψη".

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ