Follow us

Προειδοποίηση Λέκκα | Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε μεγάλο σεισμό - Ανησυχία για την Αγία Σοφία

Το ρήγμα έπρεπε να δραστηριοποιηθεί και να δώσει ένα σεισμό της τάξεως των 7 βαθμών μέχρι το 2022, υποστήριξε ο Ευθύμης Λέκκας

MissBloom TEAM
Sancta Sophia iStock

Την ανησυχία του ότι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη θα μπορούσαν να υπάρξουν ζημιές στον ναό της Αγίας Σοφίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Αγία Σοφία έχει μια ηλικία της τάξεως των 1.500 ετών περίπου κι ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπέστη πολλές καταστροφές κατά διαστήματα και βεβαίως στα 1.500 αυτά χρόνια έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου. "Έτσι λοιπόν, ορισμένα στοιχεία, είτε από την οροφή είτε σε άλλες θέσεις καταπίπτουν" σημείωσε και πρόσθεσε ότι "σε αυτό συνετέλεσαν οι έντονες καιρικές συνθήκες όλα αυτό τα χρόνια, όλη αυτή την περίοδο, συνθήκες οι οποίες αφορούν ουσιαστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, την εναλλαγή θερμοκρασίας, τον άνεμο, είναι στοιχεία αυτά που διαβρώνουν ουσιαστικά το κέλυφος της Αγίας Σοφίας και έτσι είναι σε ιδιαίτερα τρωτή κατάσταση" υπογράμμισε.

Συνέχισε την ανάγνωση στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ