Follow us

Η ΕΥΠ προειδοποιεί τους υπουργούς | Προσοχή με τα κινητά - Δεν είναι ασφαλείς οι γνωστές εφαρμογές επικοινωνίας

Ανησυχία στα κυβερνητικά στελέχη μετά το ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ. Τους ζητά να σταματήσουν την επικοινωνία μέσω γνωστών εφαρμογές.

MissBloom TEAM
κινητο

Ανησυχία προκάλεσε στα κυβερνητικά στελέχη, το ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο οι επικοινωνίες τους μέσω των γνωστών εφαρμογών δεν πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", με το συγκεκριμένο έγγραφο ζητείται από κυβερνητικά στελέχη να σταματήσουν να χρησιμοποιούν γνωστές εφαρμογές κινητών για επικοινωνία, ενώ άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε τον συναγερμό.

"Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς", γράφει το έγγραφο το οποίο εστάλη στα κυβερνητικά στελέχη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ΕΥΠ προειδοποιεί τα στελέχη της κυβέρνησης ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους, όπως και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω των γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης συνομιλίας, δεν είναι ασφαλείς και αδιάβλητες. Τους ζητά μάλιστα να μην χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εφαρμογές σε σοβαρά θέματα που αφορούν στο κυβερνητικό έργο. Αντιθέτως τους συστήνει να αντικαταστήσουν την εφαρμογή με άλλη, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και προέρχεται από την Ελβετία.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ