Follow us

Οι πέντε ώρες του Ερντογάν στην Αθήνα: Σε ποια θέματα έχει "κλειδώσει" συμφωνία - Το ερωτηματικό για τη Θράκη

Η σύντομη επίσκεψη του Ταγιπ Ερντογάν στην Αθήνα, έχει εξήγηση. Δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους, αλλά για ένα συμβούλιο συνεργασίας.

Μητσοτάκης - Ερντογάν

Πέντε ώρες θα μείνει σε ελληνικό έδαφος ο Τούρκος Πρόεδρος με τους 8 υπουργούς του και την συνοδεία του για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που σημαδοτεί την έναρξη του διαλόγου και ίσως μίας νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ενός διαλόγου που είχε σταματήσει, με τις δυο χώρες να φθάνουν στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι του 2020 και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο. Μετά την μεσολάβηση του Βερολίνου, τον Δεκέμβριο του 2022 και τους φονικούς σεισμούς τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις φάνηκε να αλλάζει, γεγονός που αποτυπώθηκε στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους τον περασμένο Ιούλιο, όπου και συμφώνησαν να τεθεί επί τάπητος η θετική ατζέντα και να εκκινήσει ο ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.

Λίγους μήνες μετά, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου, και θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για 45 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Σε αυτές θα γίνει και το πρώτο "κρας τεστ" των διαθέσεων του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα θα έχει επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διάβασε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ