Follow us

Τα δύο επικρατέστερα από τα χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος | 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε - Μύθοι και αλήθειες

Το τελικό ύψος του λογαριασμού του ρεύματος θα εξαρτάται από τη μηνιαία μεταβολή της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος.

MissBloom TEAM
ρευμα ISTOCK

"Ανάψτε το θερμοσίφωνο, βάλτε το στεγνωτήριο, προγραμματίστε το μαγείρεμα της εβδομάδας. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας υποχωρεί…"

Αρκετή δόση υπερβολής στην φράση που προηγήθηκε αλλά δεν απέχει και πολύ από τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην αγορά.

Όποιο χρώμα τιμολογίου και αν διαλέξετε -είτε αυτό είναι πράσινο, είτε είναι κίτρινο-, το τελικό ύψος του λογαριασμού του ρεύματος θα εξαρτάται από τη μηνιαία μεταβολή της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος.

Στην παρούσα φάση που το φυσικό αέριο κρατιέται στα σχετικά χαμηλά επίπεδα των 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα -το φυσικό αέριο παραμένει το καύσιμο με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στην παραγωγή ρεύματος- σημαντικές μεταβολές στην χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος δεν αναμένονται. Αν όμως αυτές έρθουν, τότε θα αποτυπωθούν στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο "βομβαρδισμός" των νοικοκυριών με ενημερωτικές επιστολές από τις εταιρείες αλλά και τηλεφωνικές οχλήσεις ενόψει των αλλαγών του νέου έτους, έχει δημιουργήσει "πονοκέφαλο" στα νοικοκυριά. Τι χρώμα τιμολόγιο πρέπει να διαλέξω; Και τελικώς, πρέπει να διαλέξω;

Ιδού τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν μέχρι στιγμής:

1. Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνετε κάποια επιλογή ούτε υπάρχει κάποια ημερομηνία λήξεως. Αν δεν διαλέξετε κάτι, η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε θα σας κατατάξει υποχρεωτικά στο πράσινο τιμολόγιο. Ειδικά για τον πρώτο μήνα, εφαρμογής, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρχουν εντυπωσιακές αλλαγές στις τιμές χρεώσεις σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Οπότε δεν χρειάζεται καμία βιασύνη.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ