Follow us

Μαρουσάκης | "Άνοιξη" με 24άρια μέχρι τα Χριστούγεννα - Μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται ψυχρή εισβολή

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός από σήμερα και για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Πότε αναμένεται χειμωνιάτικο σκηνικό.

MissBloom TEAM
καλοκαιρια

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός από σήμερα και για μία εβδομάδα, αφήνοντας πίσω τις βροχές και τις καταιγίδες του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, Δευτέρα, αλλά κυρίως αύριο (12/12) και στη συνέχεια. Η ημέρα ξεκινά με άστατο καιρό και βροχές ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Σχετικά γρήγορα όμως, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί και η ηλιοφάνεια θα αρχίσει να επικρατεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, που θα φτάσουν στα νότια έως τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Άνοιξη... και τα Χριστούγεννα με ήπιο καιρό

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή η εβδομάδα θα θυμίσει περισσότερο Απρίλιο, καθώς ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/12) θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία, αλλά δεν περιμένουμε "τσουχτερό" κρύο. Φαίνεται ότι και τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος ο καιρός, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα. Ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς, θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ