Follow us

Αυτό θα είναι το απόλυτο διατροφικό trend το 2024

Η διαρκώς αυξανόμενη τάση στο Διαδίκτυο έχει άραγε διατροφικά οφέλη;

MissBloom TEAM
καφες istock

Αν το 2023 σήμαινε ένα πράγμα στον διατροφικό κόσμο, αυτό θα ήταν τα περίεργα πράγματα που βάζουμε στον καφέ μας.

Ξεκινήσαμε τη χρονιά προσθέτοντας λεμόνι για απώλεια βάρους, ισχυριζόμενοι ότι "λιώνει το λίπος" και παρέχει ανακούφιση από τους πόνους. Από τον Μάιο και μετά δεν υπήρξαν επιστημονικά δεδομένα που να στηρίζει αυτήν τη συμβουλή. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στον καφέ μαγιονέζας, με περιεκτικότητα 100% λιπαρά, που σημαίνει ότι δεν καταστρέφει την κέτωση, συμβάλλοντας έτσι στην καύση θερμίδων και στη διατήρηση της ενέργειας. Ακολούθησε ο αλατισμένος καφές, καθώς μείωνε την πίκρα του καφέ και ενίσχυε τη γλυκύτητα. Στη συνέχεια ήρθε ο καφές με μέλι (honey coffee), ο οποίος δεν αναφέρεται στην προσθήκη μελιού αλλά στην επεξεργασία (Honey Process). Τι σημαίνει ο καφές που χαρακτηρίζεται ως "honey processed"; Ο όρος δεν εννοεί ότι ο καφές έχει γεύση μελιού, ούτε έχει προστεθεί μέλι, αντίθετα, περιγράφει έναν υβριδικό τρόπο επεξεργασίας του καφέ, που καταλήγει σε κόκκους με μοναδική γεύση και ξεχωριστό άρωμα, κάτι που τον κάνει πιο γλυκό.

Τον Οκτώβριο, κάποιοι έφτιαχναν καφέ με μητρικό γάλα, κάτι που ευχόμασταν να μην το γνωρίζαμε ποτέ, ενώ τώρα αναδύθηκε μια νέα παραλλαγή, που θα γίνει το απόλυτο trend για το 2024. Στο Διαδίκτυο λένε ότι αντί να εστιάζεις στο γάλα πρόσθεσε μανιτάρια στον καφέ σου.

Πιστεύεις ότι και αυτό θα είναι μία μόδα που θα περάσει; Κι εμείς, αλλά ψάχνοντας τα δεδομένα καταλήξαμε στα παρακάτω.

Τι είναι ο καφές με μανιτάρια;

Ο καφές με μανιτάρια ή γανόδερμα αναφέρεται σε ειδικά μείγματα καφέ που περιέχουν θεραπευτικά μανιτάρια, κάτι που έχει πυροδοτήσει μια διαδικτυακή εμμονή.

Πολλές μάρκες έχουν αρχίσει να δημιουργούν αυτά τα υβριδικά μείγματα λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για την υγεία του εντέρου και των πλεονεκτημάτων που έχουν οι μύκητες στο εντερικό μικροβίωμα.

Σύμφωνα με τα περισσότερα πράγματα που εμφανίζονται στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες, δεν είναι ακριβώς μια νέα ιδέα. Οι κάτοικοι της Φινλανδίας έπιναν καφέ με μανιτάρια κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι κόκκοι ήταν σπάνιοι, και τα θεραπευτικά μανιτάρια χρησιμοποιούνται συχνά ως συστατικά και στην κινεζική ιατρική.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ