Follow us

Ολα όσα αλλάζουν στις αγοραπωλησίες ακινήτων το 2024 | Η παλιά μέθοδος της "σακούλας με μετρητά" και οι νέες αντικειμενικές

Οι αγοραπωλησίες ακινήτων ήταν παραδοσιακά "αγαπημένη" μέθοδος για τη διάθεση του μαύρου χρήματος.

MissBloom TEAM
ακινητα Eurokinissi

To υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δρομολογεί τον "ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου" με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία της αγοραπωλησίας η οποία σήμερα είναι πολύμηνη και επίπoνη. Και το υπουργείο Οικονομικών, έρχεται να συμπληρώσει απαγορεύοντας ουσιαστικά τη χρήση των μετρητών κατά την αγοραπωλησία του ακινήτου.

Με τον νέο φορολογικό νόμο έγινε το πρώτο βήμα: αυστηρά πρόστιμα και ακύρωση αγοραπωλησίας σε περίπτωση που εντοπιστεί καταβολή μετρητών για την εξόφληση του "εντός συμβολαίου" τίμημα.

Όσον αφορά στο ερώτημα πώς θα αποτραπεί η καταβολή μετρητών για τα "εκτός συμβολαίου" η απάντηση προγραμματίζεται να δοθεί εντός του 2024. Η αυτόματη ηλεκτρονική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα γίνεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς και ουσιαστικά δεν θα αφήνει το περιθώριο να αναγράφεται στο συμβόλαιο πολύ χαμηλότερο τίμημα σε σχέση με το πραγματικό.

Έτσι, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να "δέσουν" οι πολιτικές που εφαρμόζουν τα εμπλεκόμενα υπουργεία: τα "ψηφιακά συμβόλαια" θα εξασφαλίζουν συνεχή πληροφόρηση για τα πραγματικά επίπεδα τιμών στην αγορά και οι προσαρμοσμένες αντικειμενικές αξίες θα εμποδίζουν την διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω της κτηματαγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ