Follow us

H εγκληματική μετεξέλιξη των χούλιγκαν

Από τη βία στα γήπεδα σε συμβόλαια θανάτου, στρατολόγηση ανηλίκων και εκβιασμούς.

MissBloom TEAM
χουλιγκαν iStock

Μια "ανώνυμη εταιρεία" ανάληψης… έργων κάθε εγκληματικού είδους. Η Χoύλιγκαν Α.Ε. αποτελεί διαχρονικά την ταμπέλα μιας δεξαμενής εγκλήματος, με δραστηριότητες που αφορούν αδικήματα της Greek Mafia.

Ο "Ράμπο" του 2007 στην υπόθεση του Μιχάλη Φιλόπουλου, εξελίχθηκε σε "εκτελεστή" συμβολαίων θανάτου του Βασίλη Στεφανάκου, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της εγκληματικής μετεξέλιξης ενός χούλιγκαν, και της επικινδυνότητας του φαινομένου. Σημειώνεται ότι ο "Ράμπο" δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.

Πρόσωπα που ανακυκλώνονται τα τελευταία 16 χρόνια και συμμορίες συγκοινωνούντα δοχεία, που τροφοδοτούν το έγκλημα. Η λίστα των 200 ατόμων που έδωσε με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορά πέντε εγκληματικές οργανώσεις, από περίπου 40 άτομα η κάθε μία (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ).

30 υποθέσεις σε 16 χρόνια

Η σχετική λίστα που παρέδωσε ο αρμόδιος υπουργός, στην οποία θα προστεθούν και άλλα στοιχεία, αφορούν 30 υποθέσεις που έχουν εξελιχθεί από το 2007, μετά την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία, σε ένα "ραντεβού" θανάτου ανάμεσα σε οπαδούς ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Όλα αυτά τα χρόνια παρατηρούνται οι ίδιοι πρωταγωνιστές που ανακυκλώνονται και μετεξελίσσονται εγκληματικά.

Ανάμεσα στους 200 χούλιγκαν, πέρα από αδικήματα αθλητικής βίας, υπάρχουν άτομα που έχουν κατηγορηθεί για την υλοποίηση συμβολαίων θανάτων, κατοχή όπλων, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς και σωματικές βλάβες. Τα συγκεκριμένα άτομα φαίνεται να στρατολογούν νεαρούς από τους συνδέσμους οπαδών, και ως περιφερόμενοι "στρατοί" συμμετέχουν σε επεισόδια στα γήπεδα, σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλες παραβατικές ενέργειες. Από εκεί γίνεται και η "διαλογή" ικανότητας των στρατολογημένων για την πιθανή ανέλιξη τους στην διάπραξη σοβαρότερων αδικημάτων και ένταξή τους σε συμμορίες της Greek Mafia.

Σημειώνεται ότι στη σχετική λίστα υπάρχει έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας με τουλάχιστον 40 "χούλιγκαν" που έχουν συμμετάσχει σε δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της ακροδεξιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ