Follow us

Πώς να χακάρεις τις ορμόνες της ευτυχίας για να νιώσεις από καλά, καλύτερα!

Χάκαρε τις "ορμόνες της ευτυχίας" και ζήσε μια ευτυχισμένη ζωή.

MissBloom TEAM
ευτυχια istock

Ορισμένες ορμόνες και νευροδιαβιβαστές επηρεάζουν και μετριάζουν τα συναισθήματα ευεξίας και τη διάθεσή μας. Οι ορμόνες, είναι χημικές ουσίες που παράγονται και απελευθερώνονται από διαφορετικούς αδένες στο σώμα. Διέρχονται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και παίζουν μεγάλο ρόλο σε διάφορες σωματικές λειτουργίες. Μερικές από αυτές τις ορμόνες είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ανύψωση της διάθεσής μας και ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα.

Λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι "ορμόνες της ευτυχίας" και πώς μπορείς να τις χακάρεις;

1. Ενδορφίνες - το παυσίπονο

Οι ενδορφίνες μειώνουν τον σωματικό πόνο και το στρες λόγω των χημικών τους ιδιοτήτων που δρουν παρόμοια με τη μορφίνη, η οποία χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου. Ενίσχυσε τις ενδορφίνες φυσικά με:

  • Άσκηση
  • Διαλογισμό
  • Μαύρη σοκολάτα
  • Γέλιο
  • Σεξ

Όλοι γνωρίζουν τα σωματικά οφέλη της άσκησης, αλλά τα οφέλη για την ψυχική υγεία είναι εξίσου εντυπωσιακά. Σε μεγάλο βαθμό προκαλούνται από ενδορφίνες. Ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να επιτύχεις μια εσωτερική αίσθηση ηρεμίας, η οποία ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών, αυξάνει επίσης τη ντοπαμίνη, τη σεροτονίνη και τη μελατονίνη.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ