Follow us

Πόση καφεΐνη έχει 1 φλιτζανάκι εσπρέσο; Και πόσους μπορείς να πιεις χωρίς να σε πιάσει ταχυκαρδία;

Ο εσπρέσο έχει μεγαλύτερη καφείνη ανά γουλιά από τον απλό καφέ;

MissBloom TEAM
εσπρεσο istock

Ο εσπρέσο είναι ο πρωταγωνιστής του δημοφιλούς μαρτίνι εσπρέσο και, φυσικά, είναι απόλυτα κατάλληλος για να πάρεις ενέργεια γρήγορα. Αλλά πόση ακριβώς καφεΐνη περιέχει αυτό το φλιτζανάκι εσπρέσο — και πόσα φλιτζανάκια εσπρέσο μπορείς να πιεις, χωρίς να σε πιάσει ταχυκαρδία;

Τι είναι ο espresso;

Ο εσπρέσο είναι ένας πολύ συμπυκνωμένος καφές, (espresso στα ιταλικά σημαίνει σύντομος καφές) και είναι ένας πολύ δυνατός καφές με έντονο άρωμα, το οποίο αποκτάται με διήθηση υπό μεγάλη πίεση, δηλαδή κάνοντας να περάσει γρήγορα ζεστό νερό κάτω από μια πίεση εννέα (9) μπαρ (ενδεδειγμένη βέλτιστη πίεση απόσταξης σε μανόμετρα επαγγελματικών μηχανών εσπρέσο) μέσω του ψιλοκομμένου και ψιλοκαβουρδισμένου καφέ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του εσπρέσο είναι η "κρέμα", το κρεμώδες στρώμα που βρίσκεται στην κορυφή του. Χρησιμοποιείται ως βάση για πολλά ροφήματα καφέ, όπως lattes και καπουτσίνο, όπου δίνουν μια πιο δυνατή γεύση καφέ.

Πόση καφεΐνη υπάρχει στον εσπρέσο;

Ένα μέσο σφηνάκι εσπρέσο έχει 63 mg καφεΐνης, σύμφωνα με το USDA. Αλλά υπάρχουν κάποιες εταιρείες καφέ που παράγουν πιο δυνατά εσπρέσο. Για παράδειγμα, ένα σφηνάκι εσπρέσο Starbucks έχει 75 mg καφεΐνης - και ανάλογα με το ρόφημα και το μέγεθος καφέ που παραγγείλετε, το ρόφημα μπορεί να περιέχει πολλά φλιτζανάκια εσπρέσο.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ