Follow us

Αλλαγή στον θρόνο της Δανίας |Ο "κακομαθημένος" αλλά οικολόγος πρίγκιπας Frederick που διαδέχεται τη βασίλισσα Μαργαρίτα

Ο μελλοντικός βασιλιάς της Δανίας, ένας επαναστατημένος έφηβος που μετατράπηκε σε οικογενειάρχη με κλιματική συνείδηση, είναι η ενσάρκωση της χαλαρής, φιλελεύθερης μοναρχίας της χώρας.

MissBloom TEAM
Αλλαγή στον θρόνο της Δανίας |Ο "κακομαθημένος" αλλά οικολόγος πρίγκιπας Frederick που διαδέχεται τη βασίλισσα Μαργαρίτα Reuters

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η χθεσινή ανακοίνωση από τη βασίλισσα Μαργαρίτα Β' της Δανίας, η οποία δήλωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της στις 14 Ιανουαρίου, μετά από 52 χρόνια στο θρόνο.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης δήλωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αιφνιδιάζοντας πολλούς, πως ο γιος της Πρίγκιπας Φρειδερίκος είναι εκείνος που θα ανέβει στο θρόνο, ως βασιλιάς Φρέντερικ X.

Στην ετήσια ομιλία της η 83χρονη βασίλισσα αποφάσισε να ανακοινώσει την παραίτησή της διαβεβαιώνοντας όμως τον λαό της Δανίας ότι είναι η σωστή επιλογή. Όπως εξήγησε, κατέληξε σε αυτή την απόφαση λόγω της επιδείνωσης της υγείας της.

Διάβασε τη συνέχεια στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ