Follow us

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια ενός καβγά

Το κάνουμε όλοι, μην ανησυχείς!

MissBloom TEAM
καβγας istock

Στις περισσότερες σχέσεις (ναι, και στις ευτυχισμένες), το να τσακώνεσαι από καιρό σε καιρό είναι φυσιολογικό — ακόμα και υγιές.

Γνωρίζεις πιθανώς ότι στον καυγά συμβαίνουν πράγματα όπως το να φωνάζεις ή να ουρλιάζεις (#not). Αλλά υπάρχει και ένα πράγμα που πραγματικά δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια ενός καβγά με τον σύντροφό σου, το οποίο όμως είναι απίστευτα συνηθισμένο.

Τι πρέπει να αποφεύγεις

Απόφευγε να χρησιμοποιείς τις λέξεις "ποτέ" ή "πάντα". Με άλλα λόγια, κάθε φορά που ο σύντροφός σου ξεχνά να μαζέψει τις βρώμικες κάλτσες του από το πάτωμα, μην απαντάς με το εξής: "Πάντα αφήνεις τα πράγματά σου πεταμένα". Ή, όταν βαριέσαι να επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά (και ξανά) προσπάθησε να μην φωνάζεις: "Δεν με ακούς ποτέ!".

"Αυτές οι απόλυτες φράσεις δεν ισχύουν στην πραγματικότητα", λέει η Βίβιαν Γρίβα, ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, (πιθανότατα υπήρξαν φορές που ο σύντροφός σου σε άκουσε ή άλλαξε την πάνα το μωρό για μια ακόμη φορά.) Και ακόμα κι αν οι κατηγορίες σου ήταν ακριβείς, "λέγοντας "πάντα" ή "ποτέ" μπορεί να κάνει το άλλο άτομο να γίνει αμυντικό και μια συζήτηση δεν μπορεί να είναι παραγωγική", προσθέτει η ψυχολόγος.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ