Follow us

Tο 2024 ξέχνα τη δίαιτα και κάνε αυτά, χωρίς κόπο!

Ξαναγύρισε στις ρίζες σου και ακολούθησε έναν μεσογειακό τρόπο ζωής.

MissBloom TEAM
μεσογειακη διατροφη istock

Η μεσογειακή διατροφή δεν σου λέει τι να φας και τι να μην φας. Είναι ένας τρόπος ζωής που ενθαρρύνει την κατανάλωση όλων των ομάδων τροφίμων, αλλά δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε εκείνες που έχουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Μελέτες έχουν βρει ότι η μεσογειακή διατροφή και ο τρόπος ζωής μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, υψηλής χοληστερόλης, καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, άνοιας και κατάθλιψης, για να αναφέρουμε μερικά. Άλλαξε λοιπόν την άποψη που έχεις για τη δίαιτα το 2024 και αντιμετώπισε τα τρόφιμα ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η μεσογειακή διατροφή περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη μακροζωία και έχει άλλα οφέλη για την υγεία που υποστηρίζονται από επιστημονικές μελέτες. Προσθέτοντας τις καθημερινές βόλτες, τα γεύματα με λίγο κόκκινο κρέας ή γλυκά, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, θα έχεις μια διατροφή που οι διατροφολόγοι έχουν βραβεύσει ως την "καλύτερη δίαιτα" για έξι χρόνια στη σειρά. Δες πώς να ξεκινήσεις έναν νέο τρόπο διατροφής.

1. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι εύκολα

Ένα από τα πιο εύκολα βήματα που πρέπει να κάνεις όταν ξεκινάς τη μεσογειακή διατροφή είναι να αντικαταστήσεις τα επεξεργασμένα δημητριακά με δημητριακά ολικής άλεσης. Επίλεξε ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως και αντικατάστησε το με λευκό ρύζι με καστανό ή άγριο ρύζι.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ