Follow us

Οι 8 τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη, ενισχύουν την απώλεια βάρους και σου δίνουν δύναμη

Αυτές οι τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σου φέτος! Ενισχύουν το ανοσοποιητκό, μειώνουν την πείνα, σου δίνουν δύναμη και υγεία.

MissBloom TEAM
απωλεια βαρους istock

Εάν θέλεις φέτος να ακολουθήσεις μια πιο σωστή διατροφή αυτές οι 8 τροφές δεν πρέπει να λείπουν με τίποτα από το πιάτο σου!

1. Μπρόκολο για αντιοξειδωτική δράση

Το μπρόκολο μπαίνει στη λίστα γιατί είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα της φύσης, με μόνο 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνεις αρκετές φυτικές ίνες και πολυφαινόλες που μειώνουν την πείνα, αντιοξειδωτικά που αποτοξινώνουν από τις χημικές ουσίες που βλάπτουν τα κύτταρα στο σώμα σου, με κάθε μερίδα.

2. Παρθένο ελαιόλαδο για προστασία της υγείας της καρδιάς

Οι γιατροί προτείνουν να χρησιμοποιείς ελαιόλαδο αντί για βούτυρο για τα γεύματά σου. Μια ισπανική μελέτη διαπίστωσε ότι η διατροφή που περιέχει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης σημαντικών καρδιαγγειακών επεισοδίων σε ασθενείς με ιστορικό καρδιακών παθήσεων.

3. Κινόα για να μην πεινάς

Η κινόα είναι το δημοφιλές du jour επειδή περιέχει μια καλή δόση πρωτεΐνης που βοηθά στη μυική μάζα. Ωστόσο, το να προσθέσεις στη διατροφή σου δημητριακά ολικής άλεσης - από κριθάρι έως καστανό ρύζι - θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και θα σε χορτάσει με λιγότερες θερμίδες.

4. Βατόμουρα για μείωση της χοληστερόλης

Τα βατόμουρα συχνά ξεχωρίζουν ως υπερτροφή, επειδή μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθούν σε οτιδήποτε, από την καταπολέμηση του καρκίνου μέχρι τη μείωση της χοληστερόλης. Τα μούρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά. Ακόμη κι αν δεν βρίσκεις φρέσκα, τα κατεψυγμένα κάνουν δουλειά!

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ