Follow us

Industrial Διακόσμηση: Δες πώς σε 5 μόλις βήματα!

Τα τελευταία χρόνια το industrial ή βιομηχανικό στυλ διακόσμησης αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Industrial Διακόσμηση

Το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης είναι ιδιαίτερο, δημιουργικό και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό, δίνοντας στον χώρο ένα πρωτότυπο και σοφιστικέ ύφος. Αντλεί έμπνευση και στοιχεία από τα παλιά εργοστάσια και τους βιομηχανικούς χώρους. Η βασική αρχή της industrial διακόσμησης είναι το λιτό minimal ύφος, παρόλα αυτά είναι αρκετά ευέλικτο στυλ για να "παίξεις" με διάφορες προσθήκες μικροαντικειμένων και να πειραματιστείς με βάση το δικό σου γούστο.

Ενσωμάτωσε κι εσύ το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης στον χώρο σου, δίνοντας βάση στα πέντε παρακάτω σημεία:

1.Εκτεθειμένα Τούβλα

Industrial Διακόσμηση: Δες πώς σε 5 μόλις βήματα!

Το πρώτο χαρακτηριστικό του industrial style είναι οι εκτεθειμένοι τοίχοι από
εμφανές σκυρόδεμα ή τούβλο. Τα τούβλα θα προσθέσουν μία βιομηχανική πινελιά στο γραφείο ή το σαλόνι σου.
Αν, όμως, το σπίτι σου δεν διαθέτει τοίχους από τούβλα και δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για να τοποθετήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις παρόμοιο εφέ και με μία ταπετσαρία, που να απεικονίζει εμφανή τούβλα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πέτρα για να επενδύσεις κάποιον τοίχο.

2. Διακοσμητικοί σωλήνες

Industrial Διακόσμηση plaisio

Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις είτε ως φωτιστικό, είτε για να δημιουργήσεις κάποιο έπιπλο, ή τραπεζάκι, ακόμα και ως πλαίσιο για κάποιο κάδρο. Υπάρχουν βιβλιοθήκες φτιαγμένες από σωλήνες, λάμπες από σωλήνες, τραπέζια και πολλά διακοσμητικά. Το μέταλλο πρέπει να είναι κυρίως σκούρο για να μην φαίνεται επεξεργασμένο και οι ενώσεις των μεταλλικών στοιχείων να είναι εμφανείς.

3. Ξύλινα πατώματα

Industrial Διακόσμηση plaisio

Μια από τις πιο κλασικές τάσεις, η οποία όμως μπορεί να μεταμορφωθεί ανάλογα την απόχρωση που θα επιλέξεις. Οι επιλογές είναι πολλές και βρίσκονται στο χέρι σου. Στο συγκεκριμένο είδος διακόσμησης, ο χώρος θα πρέπει να δείχνει σαν να είναι υπό κατασκευή, σαν κάτι να μην έχει ολοκληρωθεί τελείως. Το ξύλο, σαν υλικό, βοηθάει πολύ στο να το πετύχεις αυτό - και ειδικά το μη επεξεργασμένο.

4. Φωτισμός

Industrial Διακόσμηση plaisio

Ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει οποιοδήποτε χώρο, όμως ειδικά στην
βιομηχανική διακόσμηση τα φωτιστικά αποτελούν κομμάτι-κλειδί.
Προτίμησε τα μεταλλικά ή και εκείνα που συνδυάζουν σχοινί με μέταλλο, σε έντονες βιομηχανικές γραμμές. Συνδύασέ τα με λαμπτήρες "filament" για να δώσεις αποτέλεσμα old school στον φωτισμό, που είναι από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της βιομηχανικής αισθητικής!

5. Έπιπλα και Διακοσμητικά

Industrial Διακόσμηση plaisio

Σε ό,τι αφορά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά, κράτα τα όσο πιο λιτά γίνεται. Άνετα έπιπλα σε απλές γραμμές, μεταλλικές κατασκευές, χωρίς περίτεχνα σχέδια και χωρίς πολλά υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία. Γενικά, αποφεύγουμε να φορτώνουμε το χώρο περισσότερο από όσο χρειάζεται. Ένας γωνιακός καναπές σε συνδυασμό με ένα χαμηλό τραπεζάκι και μια απλή πολυθρόνα στη χρωματική παλέτα του βιομηχανικού στυλ (λευκό, γκρι, μαύρο), είναι ό,τι πρέπει για να δημιουργήσεις ένα χρηστικό καθιστικό. Αν θέλεις να επεκτείνεις τον χώρο σου και διαθέτεις πάσο μεταξύ κουζίνας και καθιστικού, επένδυσε σε μία σειρά μεταλλικά σκαμπό, τα οποία παράλληλα θα σου επιτρέψουν να αξιοποιήσεις κάθε τετραγωνικό στο έπακρο.

Industrial Διακόσμηση plaisio

Το βιομηχανικό στυλ δεν αγαπάει τα κλασικά σχέδια και συνήθως ταιριάζει με πιο αφηρημένα μοτίβα. Επιλέξτε λοιπόν έναν μεγάλο μοντέρνο πίνακα που θα ταιριάζει τέλεια με το τούβλο ή το μπετό στον τοίχο αλλά και με την δική σου προσωπικότητα. Βρες χρηστικά μικροαντικείμενα σε δέρμα, όπως για παράδειγμα μία εφημεριδοθήκη για να συμπληρώσεις το design. Κάθε industrial χώρος έχει ανάγκη από λίγη φρεσκάδα και μια ζωηρή νότα. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις κάτι τέτοιο από το να προσθέσεις μερικά φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr