Follow us

Την Παρασκευή παραδίδεται στο κοινό το Ανάκτορο του Φιλίππου Β' - Ο "Παρθενώνας της Μακεδονίας"

"Η έκταση του υπολογίζεται περίπου τρεις φορές ως εκείνης του Παρθενώνα", τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

MissBloom TEAM
ανακτορο φιλιππου

Στα εγκαίνια της Παρασκευής για το "Ανάκτορο των Αιγών", του περίφημου "Παρθενώνα της Μακεδονίας", που παραδίδεται στο κοινό αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, το Ανάκτορο των Αιγών πρόκειται για έναν εξαιρετικής ιστορικής σημασίας αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, αφού μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, ο συνολικός αρχαιολογικός χώρος φτάνει στις 25.000 τ.μ.. Να σημειώσουμε ότι ο μελετητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής Wolfram Hoepfner είχε αποκαλέσει το μνημείο ως τον "Παρθενώνα της Μακεδονίας”.

"Πολλαπλά τα νοήματα και οι συμβολισμοί της συγκεκριμένης αποκατάστασης. Θα ξεκινήσω από το γεγονός ότι μέχρι το 2007 που ξεκίνησε δειλά αλλά αποφασιστικά η αναστήλωση του συγκεκριμένου μνημείου δεν φαινόταν τίποτα. Δεν είχαμε δηλαδή ένα μνημείο το οποίο σωζόταν εν μέρει στην τρίτη του διάσταση και λοιπά. Ήταν ένα μνημείο που είχε τα μέλη του διάσπαρτα σε μια μεγάλη ακτίνα, γύρω από τον βασικό του πυρήνα, αλλά ήταν στην πραγματικότητα επίπεδο", είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ