Follow us

4 tips που θα μειώσουν γρήγορα το hangover

Μάθε όσα πρέπει να κάνεις... after party για να μειώσεις το hangover

MissBloom TEAM
hangover istock

Ήπιες λίγο παραπάνω στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι; Μετάνιωσες για αυτό το επιπλέον ποτήρι σαμπάνιας; Το hangover είναι το οδυνηρό τίμημα που πληρώνεις την περίοδο των εορτών και τον κοινωνικών event που συμμετέχεις. Και ενώ το hangover υποβιβαζόταν σε έναν ήπιο πονοκέφαλο όσο ήσουν νεότερη, με το πέρασμα του χρόνου έρχεται η σκληρή πραγματικότητα: όσο μεγαλώνεις, τόσο χειρότερα ξυπνάς το επόμενο πρωί.

Ο λόγος που νιώθεις αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα μετά τη βραδινή σου εορταστική έξοδο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα αντιδρά στην τοξικότητα που εμφανίζεται όταν μεταβολίζεται το αλκοόλ. Θα έχεις καταλάβει ήδη ότι δεν μπορείς να πίνεις όσο στα 20 σου, γεγονός που οφείλεται ότι η ικανότητά του οργανισμού να μεταβολίζει το αλκοόλ μειώνεται καθώς περνάνε τα χρόνια.

4 tips για το hangover μετά το πρωτοχρονιάτικο πάρτι

1. Πάρε βιταμίνες Β και ψευδάργυρο

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Medicine αξιολόγησε τις δίαιτες για 24 ώρες πριν και μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ήταν μια μικρή μελέτη και τα αποτελέσματα βασίστηκαν στο ότι οι συμμετέχοντες είπαν τι έφαγαν. Ωστόσο, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι των οποίων η κατανάλωση τροφίμων και ποτών περιείχαν μεγαλύτερες ποσότητες ψευδαργύρου και βιταμινών Β είχαν λιγότερο hangover.

2. Άσε τον καφέ και πιες νερό

Η καφεΐνη μπορεί να μην έχει ιδιαίτερες δυνάμεις κατά του hangover, αλλά ως διεγερτικό, θα μπορούσε να βοηθήσει με τη δυσκοιλιότητα. Εάν δεν πίνεις ήδη καφέ τακτικά, μην κατεβάσεις ούτε ένα φλιτζάνι με την ελπίδα ότι θα ανακουφιστείς από το hangover. Μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Γιατί;

  • Η καφεΐνη είναι διουρητική. Εάν έχεις ήδη αφυδατωθεί από τη βραδινή σου έξοδο, ο καφές θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα επιβραδύνοντας τη διαδικασία ενυδάτωσης.
  • Η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τους πονοκεφάλους. Το πρωινό φλιτζάνι πιέζει προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την αρτηριακή σου πίεση. Αυτή είναι μια συνταγή για να αποκτήσεις χειρότερο πονοκέφαλο από αυτόν με τον οποίο ξύπνησες.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ