Follow us

7 στόχοι που θα σου αλλάξουν τη ζωή | Όλα τα τρικ να τους πετύχεις

Η επίτευξη των στόχων απαιτεί προσπάθεια και αφοσίωση. Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια και τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

MissBloom TEAM
στοχοι istock

Κάθε χρονιά τα ίδια: βάζουμε στόχους να γυμναστούμε περισσότερο, να διαχειριστούμε το άγχος ή να τρώμε πιο υγιεινά. Πώς θα τα καταφέρουμε;

Το μυστικό είναι να δώσεις λίγο χρόνο. Πολλές από τις συμπεριφορές και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθείς να τα καταφέρεις είναι συνήθειες που είχες εδώ και χρόνια γι' αυτό δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμοστεί και να κάνεις τις αλλαγές που επιθυμείς.

5 τρόποι να πετύχεις τους στόχους σου

Για να πετύχεις τους στόχους σου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις:

1. Θέσε συγκεκριμένους, μετρήσιμους, επιτεύξιμους, σχετικούς και χρονικά οριοθετημένους στόχους. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένη και να παρακολουθείς την πρόοδό σου.

2. Βάλε πρόγραμμα. Αυτό θα σε βοηθήσει να θέσεις βήματα και να δημιουργήσεις ένα χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των στόχων σου.

3. Βρες ένα υποστηρικτικό δίκτυο. Η υποστήριξη από τους φίλους, την οικογένεια ή έναν ειδικό είναι απαραίτητη.

4. Μην τα παρατάς. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλεις να τα παρατήσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνεχίσεις να δουλεύεις για τους στόχους σου, ακόμα κι αν δεν βλέπεις να γίνονται πραγματικότητα αμέσως.

5. Προετοιμάσου για εμπόδια. Όλοι αντιμετωπίζουν εμπόδια στο δρόμο τους. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένη για αυτά.

1ος στόχος: Υγιεινή διατροφή

Το να αλλάξεις ολόκληρη τη διατροφική σου συνήθεια είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αν όμως τα καταφέρεις θα είσαι έτοιμη και για τον επόμενο στόχο σου.

Πώς θα τον πετύχεις

  • Ξεκίνα πάντα ένα καλό πρωινό
  • Μείωσε ή κόψε τα αναψυκτικά
  • Βάλε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στα γεύματά σου
  • Μείωσε τα πολλά γλυκά
  • Μείωσε τα επεξεργασμένα τρόφιμα (ή κόψε τα τελείως)

Άν δεις ότι χρειάζεσαι κάποια βοήθεια επικοινώνησε με ένα διατροφολόγο. Θα σε ενημερώσει σωστά, μειώνοντας την παραπληροφόρηση, και θα σου δώσει μερικές νέες, έξυπνες διατροφικές ιδέες.

2ος στόχος: Περισσότερη άσκηση

Από τους πιο δημοφιλούς στόχους της νέας χρονιάς είναι η γυμναστική.

Πώς θα τον πετύχεις

  • Άν έχεις καιρό να γυμναστείς, ξεκινά με μέτρια έντασης προπόνηση και ανέβαζε την ένταση σταδιακά. Αν ξεκινάς από το μηδέν, πρέπει να είσαι ρεαλίστρια και να βάζεις τον πήχη χαμηλά.
  • Εάν ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα τρεξίματος ή ξεκινήσεις με ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη ή ασκήσεις αντίστασης (όπως pushups και sit-ups), μίλα με έναν personal trainner για αρχή ώστε να δεις ποιο πρόγραμμα μπορείς να ακολουθήσεις και να καταφέρεις τους στόχους σου.

3ος στόχος: Διαχείριση άγχους

Τι πιο ωραίο να νιώθεις λιγότερο άγχος και να είσαι περισσότερη ψύχραιμη τη νέα χρονιά. Επειδή όμως οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν θα σταματήσουν, το κλειδί είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος.

Πώς θα τον πετύχεις

  • Η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και η ψυχοθεραπεία μπορούν όλα να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.
  • Κάνε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης που θα σε χαλαρώσουν: όπως Πάρεις μια βαθιά ανάσα ή κάνε διαλογισμό.
  • Φρόντισε τον εαυτό σου: Βρες μια δραστηριότητα που ενισχύει την εσωτερική ηρεμία σου. Αυτό θα σου επιτρέψει να χαλαρώσεις από το άγχος και να έρθεις σε επαφή με τις ανάγκες σου. Δοκίμασε διαφορετικές πρακτικές αυτοφροντίδας για να δεις τι λειτουργεί καλύτερα σε εσένα.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ