Follow us

Τι και πώς θα πίνουμε το 2024

Θα συνεχιστεί η τάση των clarified cocktails και η εξάπλωση της premium αγαύης; Πόσο έτοιμος νιώθεις για νέα ποτά με καφέ και τι παίζει με το premiumization; Αντέχει άλλα φυσικά κρασιά η φάση; Έρχεται η εκδίκηση του happy hour; Απαντήσεις για όλα τα προσεχώς στα του πίνειν δρώμενα.

ποτο

Ήρθε ξανά εκείνη η εποχή του χρόνου, που ο καθένας από το πόστο του καταθέτει τις προβλέψεις για τα trends της επόμενης χρονιάς, μόνο και μόνο για να πάει κουβά λίγους μήνες αργότερα. Προφανώς και αστειεύομαι. Ως εκ τούτου, ακολουθούν μερικές από τις τάσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε σύντομα στις μπάρες. Το 2024 στο μπαρ λοιπόν.

Αυτά που (πιθανότατα) έρχονται

Αρχικά, θα υπάρξει συνέχεια αυτού που παρατηρούμε ήδη εδώ και μία διετία και ξεκινά από τα αγαυένια λιβάδια του Μεξικό, περνά από την αγορά των ΗΠΑ (εκεί όπου η τεκίλα είναι το νο.1 spirit σε πωλήσεις) και καταλήγει, προφανώς, στο αγαπημένο μας μπαρ. Παράλληλα και συμπληρωματικά, αναμένουμε και την άνοδο των anejo και extra anejo επιλογών, μαζί με εκείνη του mezcal.

Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε να αυξάνεται το ενδιαφέρον για cocktails με καφέ. Αναφέρομαι σε εκείνες τις τάσεις, τα ποτά και τις συνταγές που μοιάζουν να έκλεισαν one-way εισιτήριο για το hype train του Espresso Martini, που πιάνει πια τη μέγιστη ταχύτητά του. Δε θα μου κάνει εντύπωση εάν δούμε ακόμη περισσότερες παραλλαγές του EM ενώ με ιντριγκαδόρικη περιέργεια περιμένω άλλες εκδοχές του Irish ή του Spanish Coffee.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο οι bartenders όσο και οι bar-goers έχουν ερωτευτεί τα clarified cocktails και τα "ξεκάθαρα" ποτά. Το trend θα συνεχιστεί. Σερβίρονται πανεύκολα, με ή χωρίς γαρνιτούρα, και κρύβουν το wow factor του να πίνεις μία διάφανη Piña Colada, που όντως έχει τα χαρακτηριστικά και την αυθεντική γεύσης μίας Piña Colada. Καθώς όλο και περισσότεροι μπάρμεν (και στα μέρη μας) τελειοποιούν τις τεχνικές τους, δε θα μου προκαλέσει καμία απολύτως εντύπωση να αρχίσουμε να βλέπουμε ακόμη και ολόκληρα μενού με ποτά που θα μοιάζουν με... νεράκι.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ