Follow us

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Από τον "κόλπο του Λέοντα" έρχεται η κακοκαιρία του Σαββάτου - Κατεβαίνει κρύο από τα Βαλκάνια

Σε αυτόν τον κόλπο αναμένεται να "γεννηθεί" αύριο ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σταδιακά θα κινηθεί ανατολικότερα και θα αρχίζει να επηρεάζει και την Ελλάδα.

καιρος

Πληροφορίες για την επικείμενη κακοκαιρία που θα φτάσει στη χώρα το Σάββατο, έδωσε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στα media, λέγοντας πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα έρθουν από τον "κόλπο του Λέοντα".

Όπως εξηγεί, ο "κόλπος του Λέοντα" είναι μια θαλάσσια περιοχή στη νότια Γαλλία που βρίσκεται ανοιχτά του Μονπελιέ και της Μασσαλίας. Σε αυτόν τον κόλπο αναμένεται να "γεννηθεί" αύριο ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σταδιακά θα κινηθεί ανατολικότερα και το Σάββατο το απόγευμα που θα βρεθεί στην Ιταλία, θα αρχίζει να επηρεάζει και την Ελλάδα, αρχικά στα δυτικά τμήματά της.

Μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας με έμφαση κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθούν και οι νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν τα 7-8 και πιθανώς οι ριπές τους τα 9 μποφόρ.

Διάβασε περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ