Follow us

Smoothie Detox | Εύκολη αποτοξίνωση χωρίς δυσεύρετα συστατικά

Δες πίνεις Smoothie, πίνεις βιταμίνη!

detox smoothie istock

Τα συστατικά του συγκεκριμένου detox smoothie θα προσφέρουν στον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά, χωρίς να βάλεις ακριβά συμπληρώματα. Αντίθετα, χρειάζεσαι μόνο μερικά φρούτα και λαχανικά που μπορεί να έχεις ήδη στο ψυγείο σου.

Δεν χρειάζεσαι δραστικές δίαιτες αποτοξίνωσης. Ο μόνος τρόπος για να αποτοξινώσεις το σώμα σου είναι να απολαμβάνεις συνεχώς περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα και να τρως λιγότερα επεξεργασμένα που περιέχουν τεχνητά χρώματα, γεύσεις και συστατικά.

Detox Smoothie: Τα συστατικά και τα οφέλη για την υγεία σου

Τα συστατικά σε αυτό το detox smoothie είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και θα βοηθήσουν στην υποστήριξη των φυσικών οργάνων αποτοξίνωσης του σώματός σου, όπως τους νεφρούς, το συκώτι και το δέρμα. Τα οφέλη για την υγεία σου:

  • Πράσινο Μήλο: Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από την κόκκινη ποικιλία και τα μήλα, γενικά, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους γιατί σε κρατούν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα μπορεί να είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματική με τη λήψη ενός φαρμάκου στατίνης για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Η πηκτίνη που περιέχουν τα μήλα δρα ως πρεβιοτικό και μπορεί να προάγει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων και στο έντερο.
  • Ανανάς: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει βρωμελίνη, ένα ένζυμο που αφομοιώνει τις πρωτεΐνες. Βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης σε αμινοξέα και ως αποτέλεσμα μπορεί να ενισχύσει την πέψη. Αυτό το πεπτικό ένζυμο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.
  • Μπανάνα: Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που τρώνε μπανάνες 2 έως 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν νεφρική νόσο.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ