Follow us

Χειμωνιάτικο σκηνικό από αύριο | Δύο ψυχρές εισβολές και χιόνια το Σαββατοκύριακο - Η ανάρτηση Κολυδά

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η πρώτη ψυχρή εισβολή θα έρθει Τρίτη με Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο.

MissBloom TEAM
χιονια ΙΝΤΙΜΕ

Δύο ψυχρές εισβολές θα "χτυπήσουν" τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει άρδην, φέρνοντας χιόνια, παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η πρώτη ψυχρή εισβολή θα έρθει Τρίτη με Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να πραγματοποιεί "βουτιά" 5-6 βαθμών Κελσίου μεσοσταθμικά.

Σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις του ερχόμενου Σαββάτου υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων, ως προς τα ποσά των χιονοπτώσεων και αυτό οφείλεται στη διαφορετική θέση του επιφανειακού χαμηλού.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, την Τετάρτη ή Πέμπτη θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ώστε να έχουμε μια καλύτερη εκτίμηση των καιρικών συνθηκών για το Σαββατοκύριακο.

Πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 09-01-2024

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, σε όλο το Αιγαίο και βαθμιαία τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι τοπικά έντονα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ