Follow us

Οι 15 must-see ταινίες του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που δεν πρέπει να χάσετε φέτος στους κινηματογράφους.

MissBloom TEAM
ταινια «Dune: Μέρος Δεύτερο»

Το 2024 ξεκίνησε με τους καλύτερους κινηματογραφικούς οιωνούς χάρη στο "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου, με τις κυκλοφορίες των επόμενων μηνών να αφήνουν αισιόδοξες υποσχέσεις. Για το λόγο αυτό, ξεχωρίσαμε τις 15 must-see ταινίες της χρονιάς, ώστε να τις σημειώσετε από τώρα στο ημερολόγιό σας. Έχετε υπόψη πως οι ημερομηνίες κυκλοφορίας ενδέχεται να αλλάξουν.

25/1

Ferrari
Όπως προδίδει ο τίτλος, η ταινία που φέρει την υπογραφή του στιλίστα Michael Mann ("Ένταση", "Ο Τελευταίος των Μοϊκανών") αφορά τη ζωή του Enzo Ferrari, του πρώην οδηγού ταχύτητας ο οποίος δημιούργησε μια από τις διασημότερες μάρκες αυτοκινήτων στην ιστορία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Adam Driver και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της σινε-βιογραφίας, η υπόθεση διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1957. Ο Ferrari βρίσκεται σε γενικευμένη κρίση, καθώς η εταιρία που είχε ιδρύσει με τη γυναίκα του βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία. Ταυτόχρονα, ο γάμος τους κινδυνεύει να διαλυθεί εξαιτίας της απώλειας ενός γιού και την ανακάλυψη πως ο Ferrari έχει ένα ακόμα παιδί. Τότε ο Ιταλός αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να ποντάρει τα πάντα σε έναν και μόνο αγώνα - το εμβληματικό Mille Miglia. Στο "Ferrari" πρωταγωνιστούν, επίσης, η Penélope Cruz ως η σύζυγος Λάουρα, ο Patrick Dempsey και η Shailene Woodley στο ρόλο της ερωμένης του Ferrari.

Τα Παιδιά του Χειμώνα
Ο οσκαρικός Alexander Payne ("Nebraska", "Πλαγίως") επιστρέφει με ένα ακόμα φιλμ που αναμένεται να βρεθεί στις υποψηφιότητες της Ακαδημίας. Η νέα ταινία του έχει ως φόντο τα Χριστούγεννα και τοποθετείται σε ένα αμερικάνικο κολλέγιο της δεκαετίας του ‘70, όπου ένας δύστροπος καθηγητής είναι είναι υποχρεωμένος να περάσει τις διακοπές του, έτσι ώστε να προσέχει τους εναπομείναντες σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια των γιορτών πρόκειται να αναπτύξει μια απροσδόκητη σχέση με έναν από τους φοιτητές αλλά και την αρχιμαγείρισσα του κολλεγίου, καθώς έρχονται πιο κοντά θέλοντας να επουλώσουν τα ψυχικά τραύματά τους. Πρωταγωνιστής είναι ο βετεράνος και υποψήφιος για Όσκαρ στο παρελθόν ηθοποιός Paul Giamatti.

Υπέροχες Μέρες
Εκ νέου φορμαρισμένος έπειτα από καιρό, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Wim Wenders ("Τα Φτερά του Έρωτα", "Ένας Αμερικανός Φίλος") εμπνέεται ένα δράμα που απέσπασε το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και του ανδρικού ρόλου (Koji Yakusho) στο φεστιβάλ των Καννών. Το φιλμ αφορά έναν καθαριστή ο οποίος απολαμβάνει τη ρουτίνα του, η οποία περιλαμβάνει τη φωτογράφιση δέντρων, την ακρόαση μουσικής και την ανάγνωση βιβλίων. Μέσα από τις συναντήσεις που πρόκειται να έχει, αναδεικνύεται η αφανής ομορφιά της καθημερινότητας και της οικειότητας που φέρνει η ανθρώπινη επαφή.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ