Follow us

Τα Emmys σνόμπαραν το Better Call Saul και αυτό είναι καλό

Παρά τις 53 συνολικά υποψηφιότητες τα τελευταία χρόνια, η σειρά δεν έχει κερδίσει κανένα βραβείο.

MissBloom TEAM
ταινια AMC/ Sony Pictures Television

Tα βραβεία δεν αποτελούν συνώνυμο της απόλυτης ποιότητας. Συχνά ακολουθούν τη μόδα και τα γούστα του κοινού και, μερικές φορές, όχι πάντα, κάνουν απίστευτες γκάφες. Στην πρόσφατη τελετή των Emmy έδωσαν τα εύσημα εκεί που πρέπει. Το The Bear και το Succession κέρδισαν κατά κράτος, όλοι πανηγύρισαν και ένα κεφάλαιο της μικρής οθόνης έκλεισε για πάντα. Αλλά τι έγινε με το Better Call Saul;

Όλα αυτά τα χρόνια, η σειρά που δημιούργησαν οι Vince Gilligan και Peter Gould έχει λάβει 53 υποψηφιότητες. Και δεν κέρδισε ούτε μία φορά. Και αυτό είναι απλά παράλογο.

Το αποκορύφωμα των τηλεοπτικών σειρών

Φυσικά, υπήρχαν και άλλες σειρές που άξιζαν, ωστόσο, παραμένει ένα αρνητικό και αρκετά παράδοξο ρεκόρ. Διότι το Better Call Saul, μέχρι σήμερα, αποτελεί το αποκορύφωμα των τηλεοπτικών σειρών, τόσο από άποψη σεναρίου, σκηνοθεσίας, αλλά και ερμηνειών. Οι Gilligan και Gould δεν ανέπτυξαν απλά ένα spin-off του Breaking Bad, πήγαν βαθύτερα και έγραψαν ξανά, έστω και εν μέρει, τους κανόνες της μικρής οθόνης, η οποία δεν χρειάζεται απαραίτητα ανατροπές, εκρήξεις και ατελείωτα δράματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο νικητής των Emmy, το Succession του Jesse Armstrong, κινήθηκε σε παρόμοια κατεύθυνση.

Το Better Call Saul λειτούργησε ως αποτέλεσμα επειδή ήταν πιστό στον εαυτό του από την αρχή. Δεν παρέκαμψε τίποτα και ήξερε να περιμένει. Έχει ειπωθεί αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια ότι η σειρά αυτή είναι αργή, ότι για ολόκληρα επεισόδια δεν λέει τίποτα, ότι δεν δείχνει, ότι δεν ενθουσιάζει, ότι περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της. Στην πραγματικότητα, το Better Call Saul έχει χτίσει την ταυτότητά του στις μεγάλες παύσεις, τις σιωπές, τα κοντινά πλάνα των χαρακτήρων και τις λέξεις που δεν χρειάζεται να γεμίζουν συνεχώς κάθε καρέ, αλλά που πρέπει να δίνονται έξυπνα, με προσοχή στο τι είναι και τι αντιπροσωπεύουν: τους χαρακτήρες. Είναι ένα παιχνίδι με καθρέφτες και ισορροπίες.

Η εξέλιξη των χαρακτήρων

Ο χαρακτήρας του Bob Odenkirk, Jimmy McGill, περνάει μια πραγματική μεταμόρφωση. Και το ίδιο συμβαίνει και με την Kim της Rhea Seehorn. Στην αρχή της σειράς είναι ένα πράγμα, στο τέλος είναι ένα άλλο. Και έζησαν, τόλμησαν, σκόνταψαν, έκαναν λάθη, στριμώχθηκαν και απειλήθηκαν. Και μεγάλωσαν. Και εμείς μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ