Follow us

Αξίζει να δεις το "Famagusta" του Αντρέα Γεωργίου;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε την πρεμιέρα της σειράς "Famagusta" του Αντρέα Γεωργίου και γράφει τις πρώτες εντυπώσεις του

famagusta

To "Famagusta" έκανε πρεμιέρα και ομολογώ πως δύσκολα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους θεατές. Όχι μόνο γιατί είναι ένα σπάνιο δείγμα, ίσως και το μοναδικό τηλεοπτικό προϊόν των τελευταίων ετών, που καταπιάνεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Επειδή είναι μια ωραία μοντέρνα σειρά.

Για καλή μας τύχη λοιπόν το "Famagusta" δεν αναλώνεται στην εύκολη λύση του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ για το 1974. Σου μιλά για την εισβολή, για τη βιαιότητα, τον θάνατο, την αδικία, αλλά σου ξεδιπλώνει και μια σύγχρονη τηλεοπτική ιστορία. Μια επίκαιρη σειρά, με όλα τα πιθανά θέματα που απασχολούν έναν άνθρωπο σήμερα. Και με flashback τα οποία δεν αποδίδουν μια νοσταλγική, υπέροχη πόλη που ζούσαν όλοι ευτυχισμένοι, αλλά μια πραγματική πόλη της δεκαετίας του ’70 που κανονικοί άνθρωποι κλήθηκαν να ξεριζωθούν και να ζήσουν μακριά από το σπίτι τους, ενώ το έβλεπαν.

Η απόδοση της Χαρίτας Μάντολες από τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη βέβαια ήταν η κορυφαία στιγμή του επεισοδίου. Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός σού μετέδιδε τη διήγηση σαν να την είχε ζήσει πράγματι. Ελάχιστες στιγμές έχω δει τόσο πειστική αφήγηση, πραγματικά σπουδαία καλλιτέχνιδα. Και προφανώς τόσο όσο για να μη χάσει και πάλι η σειρά το σύγχρονο ύφος της και την μυθοπλασιακή της υπόσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο yupiii.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ