Follow us

8 κίνδυνοι υγείας για γυναίκες άνω των 40, όπως η Κate Middleton

Δεν είναι μόνον ό κίνδυνος καρδιακής προσβολής που αρχίζει να αυξάνεται στα 40. Υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι υγείας που καιροφυλακτούν.

MissBloom TEAM
Kate Middleton Splash News / Ideal Image

Πριν από την ηλικία των 40 ετών, πιστεύουμε ότι είμαστε ανίκητοι. Στη συνέχεια, ξαφνικά, οι φίλοι ή οι συγγενείς μας αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και συνειδητοποιούμε πόσο ευάλωτη είναι και η δική μας. Ο κίνδυνος για όλους αυξάνεται και ακόμα κι αν, όπως η Κate, είσαι δραστήρια ή τρέφεσαι σωστά.

Η 42χρονη Κate Middleton βρίσκεται ήδη στη δεκαετία όπου η φροντίδα του εαυτού της είναι σημαντική για την υγεία της. Αν είσαι και εσύ σε αυτήν τη δεκαετία τότε φρόντισε να κάνεις τακτικούς ελέγχους για τα παρακάτω.

1. Καρκίνος του μαστού

Στις κοινωνίες με δυτικό τρόπο ζωής ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή κακοήθεια στο γυναικείο πληθυσμό και η δεύτερη σε αιτία θανάτου από καρκίνο. Υπολογίζεται ότι 1 στις 9 γυναίκες στην Ευρώπη θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 στις 12 - παρατηρείται όμως αυξητική τάση των περιστατικών. Συνολικά μια γυναίκα σήμερα έχει πιθανότητα 12% (1 στις 8) να νοσήσει από καρκίνου του μαστού.

Μην ξεχνάς τη μαστογραφία: Μετά τα 40 πρέπει να κάνεις κάθε χρόνο μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστού.

2. Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Οι περισσότερες γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι ηλικίας 35 έως 44 ετών. Οι περισσότερες περιπτώσεις του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται μετά από μόλυνση με τον HPV.

Κάνε τεστ Παπ: Ο προληπτικός έλεγχος κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση των πρώιμων αλλαγών στα κύτταρα του τραχήλου που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν σε καρκίνο.

3. Αρρυθμίες

Ο κίνδυνος για κολπική μαρμαρυγή, ή ακανόνιστου καρδιακού παλμού, αυξάνεται στην τέταρτη δεκαετία. Ακόμη και οι πολύ fit κινδυνεύουν.

Έλεγχε τον σφυγμό σου: Βάλε το ένα χέρι στο γραφείο σου με την παλάμη σου στραμμένη προς τα πάνω. Τοποθέτησε τα δύο δάχτυλα κατά μήκος του καρπού στη βάση του αντίχειρα, να νιώσεις την αρτηρία. Μέτρησε για 30 δευτερόλεπτα. Ο ρυθμός πρέπει να είναι σταθερός.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ