Follow us

"We are the World"| Το τραγούδι που άλλαξε τον κόσμο- τώρα στο ντοκιμαντέρ του Netflix μαθαίνουμε πώς

Απλώς μαγικό! Την 28η Ιανουαρίου του 1985 45 σούπερ σταρ άφησαν τους εγωισμούς τους στην πόρτα κι ένωσαν αφιλοκερδώς τη φωνή τους για να αντιμετωπίσουν την πείνα στην Αφρική.

celebrities Netflix

Ήταν η εποχή χωρίς κινητά, χωρίς facebook, χωρίς instagram, χωρίς τόση ομφαλοσκόπηση και πόζες. Και ναι υπήρχε ανταγωνισμός, υπήρχε και εγωισμός, όμως μεγάλος πρωταγωνιστής παρέμενε η μουσική- κι αυτό ήταν μία αξία που συμμερίζονταν όλοι οι καλλιτέχνες.

Έτσι, στις 28 Ιανουαρίου του 1985 έγινε ένα πραγματικό θαύμα: συγκεντρώθηκαν 45 καλλιτέχνες -από τον Bob Dylan και τον Bruce Springsteen , ως τον Stevie Wonder και τη Cyndi Lauper - σ΄ένα στούντιο, ταυτόχρονα, από το βράδυ ως το πρωί ηχογραφώντας το τραγούδι We are the World αφιλοκερδώς. Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν μέσω των πωλήσεων του σινγκλ χρήματα για την αντιμετώπιση της πείνας στην Αφρική.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είχαν μόλις παρευρεθεί στα American Music Awards που παρουσίαζε μάλιστα ο Lionel Richie. Κάποιοι είχαν μάλιστα ερμηνεύσει τραγούδια τους επί σκηνής. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν όλοι προς το Lion Share Recording Studio για μία μαραθώνια ηχογράφηση που κράτησε μέχρι το πρωί!

Την ιστορία αφηγείται τώρα το νέο ντοκιμαντέρ "The Greatest Night in Pop" στο Netflix με τραγουδιστές, παραγωγούς και εικονολήπτες να αφηγούνται τι έγινε εκείνο το μαγικό βράδυ και footage από τα γυρίσματα της βραδιάς. Η προσπάθεια 45 κορυφαίων καλλιτεχνών όλων των εποχών είναι συγκινητική- παραμέρισαν εγωισμούς και κούραση για να ενωθούν σε μια γροθιά για το κοινό καλό (κάτι που βέβαια στη σημερινή εποχή φαντάζει απλώς ουτοπία). Και το καλό ήρθε, αφού εκείνη την εποχή το single απέφερε 80 εκ. δολάρια που διατέθηκαν για την επισιτιστική κρίση της Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ