Follow us

Αλεξία Ζαραδούκα | Πώς να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση και να την κάνεις να πετύχει

Πόσες προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει ένας ή μια founder που χτίζει μία startup επιχείρηση; Η Αλεξία Ζαραδούκα αποκαλύπτει 9 μυστικά επιχειρηματικότητας.

MissBloom TEAM
ζαραδουκα

Η Αλεξία Ζαραδούκα έχει εργαστεί (και συνεχίζει να το κάνει) πολύ σκληρά, πολύ επίμονα και με πολύ ενθουσιασμό. Η δημιουργία των AlexiaSkin Pads δεν έγινε σε μία μέρα. Μετά από πολλές δοκιμές, ψάξιμο, αλλαγές, τροποποιήσεις, βελτιώσεις, τεστ, έφτασε σε ένα προϊόν που κάνει τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ ευκολότερη, με σεβασμό προς το περιβάλλον και την επιδερμίδα σου.

Η Αλεξία Ζαραδούκα, κατάφερε και πήρε χρηματοδότηση από την εκπομπή Dragons’ Den, είναι ένας άνθρωπος με πείσμα, υπομονή, δημιουργικές ιδέες και κυρίως: όραμα. Beauty blogger, beauty influencer, τα τελευταία 10 χρόνια εργάστηκε ως beauty editor σε έντυπα, ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές ενώ παράλληλα έχει δοκιμάσει εκατοντάδες brands και προϊόντα. Ωστόσο, η πορεία της μέχρι εδώ, δεν ήταν πάντα εύκολη. Η ίδια μάς την αποκαλύπτει ενώ παράλληλα δίνει συμβουλές σε όλες όσες θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και δεν γνωρίζουν τον τρόπο.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα: με βελόνα και κλωστή

Το 2018 ξεκίνησε η ιδέα όταν έψαχνα τρόπους να κάνω αυτήν την ιεροτελεστία του ντεμακιγιάζ όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη παρά βαρετή. Είχα βρει κάτι πανάκια αμφιβόλου ποιότητας στο etsy.com. και γι' αυτό προτίμησα να δοκιμάσω να φτιάξω τα δικά μου με βελόνα και κλωστή, κυριολεκτικά! Τα έκανα στο χέρι. Όμως τα χειροποίητα δεν ήταν συμμετρικά ή πραγματικά στρογγυλά και η μορφή τους δεν ήταν όπως έπρεπε να έχει ένα προϊόν. Έμαθα λοιπόν να χρησιμοποιώ ραπτομηχανή και να τα ράβω μόνη μου και μου πήρε πολύ καιρό ώστε να καταλήξει στην τελική του μορφή.

Θυμάμαι ότι βάλαμε κάποια pre-order στο instagram και ξεπουλήθηκαν σε μισή μέρα! Τότε μου φαινόταν μικρό το νούμερο, αλλά όπως έμαθα αργότερα αυτό ήταν τεράστιο δείγμα για πρώτη πώληση. Κατάλαβα λοιπόν ότι η διαδικασία είναι εξελικτική.

Από τη λαϊκή αγορά στο πανεπιστήμιο

Κατάγομαι από μια μέση ελληνική οικογένεια. Στη λαϊκή αγορά ξεκίνησα από μικρή, όχι για βιοποριστικούς λόγους αλλά για να έχω χαρτζιλίκι, να μπορώ να κάνω τα πράγματα που ήθελα. Αυτό με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικό είναι να "ψηνόμαστε" στη δουλειά.

Μετά ήμουν για δύο χρόνια στις πωλήσεις στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, όπου εκεί συνειδητοποίησα ότι για να επιβιώσεις στον τομέα των επιχειρήσεων πρέπει να έχεις καλές δημόσιες σχέσεις. Έτσι τα παράτησα, έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στο ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στην Κεφαλονιά. Από τότε έκανα διάφορα επαγγέλματα, έχω εργαστεί σε ό,τι κάνει ένας φοιτητής: σερβιτόρα σε καφέ, σε μπαρ κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ