Follow us

Success story | 83χρονος γιατρός και τριαθλητής άλλαξε την υγεία του στα 40 | Τα 4 μυστικά του

Ένας 83χρονος γιατρός και τριαθλητής άλλαξε την υγεία του στα 40 του και μοιράστηκε τα μυστικά που τον βοήθησαν να ζήσει μια μακρά, υγιή ζωή.

MissBloom TEAM
γιατρος maroon

Μάθε πώς από τυπικός μεσήλικας με άμορφο σχήμα ο νευροχειρουργός Joseph Maroon έγινε αθλητής και αγωνίστηκε σε αγώνες Ironman σε όλο τον κόσμο.

Μάθε τι ανακάλυψε, από τους δικούς του αγώνες να ζήσει μια μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή, τα οποία μπορεί να σε βοηθήσουν στο δικό σου ταξίδι για καλύτερη υγεία.

Και το πιο σημαντικό, μάθε τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να επηρεάσεις τα γονίδιά σου και να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Γιατί να θυμάσαι: ποτέ δεν είναι αργά να βελτιώσεις τη διατροφή και την υγεία σου.

Joseph Maroon: Ο 83χρονος που άλλαξε τη ζωή του στα 40

Ο Joseph Maroon, νευροχειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, ήταν 40 όταν έχασε ξαφνικά τον πατέρα του από καρδιακή προσβολή και πήρε διαζύγιο. "Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στη δουλειά μου που παραμέλησα τις περισσότερες άλλες πτυχές της ζωής μου – συμπεριλαμβανομένης και της υγείας μου. Δεν είχα καθόλου καλή φυσική κατάσταση, ζούσα με fast food και δεν γυμναζόμουν", αναφέρει στην ιστοσελίδα του.

Ένας φίλος του πρότεινε να δοκιμάσει το τρέξιμο για να απαλύνει την κατάθλιψή του, και ξεκίνησε να κάνει σταδιακές αλλαγές στον τρόπο ζωής του, να γυμνάζεται περισσότερο και να τρώει καλύτερα.

"Έτρεξα μόλις τέσσερις φορές γύρω από την πίστα και ήμουν εξαντλημένος. Αλλά εκείνο το βράδυ ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκα καλά, μετά από περίπου ένα χρόνο. Αυτή η ανάμνηση με κάνει ακόμα να χαμογελάω. Άρχισα να τρέχω όλο και περισσότερο και άρχισα να νιώθω όλο και καλύτερα. Έγινα κάτι σαν το Forrest Gump του Bridgeport του Οχάιο.

Αφού αντιμετώπισα κάποιες μυϊκές καταπονήσεις από το υπερβολικό τρέξιμο, ανακάλυψα το cross-training: έμαθα πώς να κολυμπάω, άρχισα να κάνω ποδήλατο και σύντομα αγωνίστηκα στο πρώτο από τα 70 τρίαθλα. Η άσκηση με ώθησε να βγω από την κατάθλιψη και να σηκωθώ ξανά στα πόδια μου, και αμέσως μετά επέστρεψα στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ ως Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νευρολογικής Χειρουργικής." γράφει στην ιστοσελίδα του.

Τα 4 πράγματα που τον κρατούν σε φόρμα

Από την ηλικία των 40 ετών μέχρι τα 53 του, ο Maroon δήλωσε συμμετοχή στο πρώτο του Ironman Triathlon. Το 2022, ο Maroon ήρθε δεύτερος στην ηλικιακή του κατηγορία στο τρίαθλο National Senior Games.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ