Follow us

Πεταλιοί: Το νησί όπου δούλευε ο δολοφόνος της Γλυφάδας- Η βίλα του εφοπλιστή Καρνέση και η διαμάχη με τους Εμπειρίκους

Η ιδιοκτησία των νησιών έχει φέρει σε σύγκρουση τον Μαρή Εμπειρίκο με τον Σπύρο Καρνέση

MissBloom TEAM
πεταλιοι

Το νησί στο οποίο δούλευε ο δολοφόνος και αυτόχειρας της Γλυφάδας, ο 70χρονος Αιγύπτιος που όλοι ονόμαζαν Αρη, είναι οι Πεταλιοί. Ένα νησάκι μοναδικής ομορφιάς που βρίσκεται απέναντι από τη Ραφήνα, στη γραμμή για Ανδρο και όπου έχουν φιλοξενηθεί προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, όπως η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Rudolf Nureyev, μέχρι και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Εκεί βρίσκεται η βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση, που είναι σε κόντρα με τον γόνο της άλλης εφοπλιστικής οικογένειας, τον Μαρή Εμπειρίκο. Τα δυο σπίτια είναι σε διαφορετικά νησιά, το ένα απέναντι από το άλλο.

Η κόντρα αφορά την ιδιοκτησία της εταιρείας "Κτήμα Πεταλιοί" και πριν από ένα χρόνο το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε τον Μαρή Εμπειρίκο και του απέδωσε το 50% της εταιρείας. Αλλά μάλλον αυτό δεν θα είναι το τέλος της ιστορίας.

Το 1990 ένα τμήμα του νησιού πουλήθηκε στον Claude Picasso, που μαζί με την αδελφή του Paloma διαμόρφωσαν εκεί τους παλιούς σταύλους σε ένα κατάλυμα μοναδικής ομορφιάς, εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική της Τοσκάνης. Τελικά αποφάσισαν να το πουλήσουν και η ιδιοκτησία- 200 στρέμματα- πέρασαν στην οικογένεια Δαυίδ και ειδικότερα στην κόρη του Γιώργου Δαυίδ Νίκολα, με τίμημα που δεν έχει γίνει γνωστό. Όμως λίγο καιρό μετά η Νίκολα πέθανε και τα σχέδια για τη μεταμόρφωση του κτήματος πάγωσαν.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ