Follow us

Πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις κάθε μέρα ντους; Τι λένε οι δερματολόγοι

Αν σου αρέσει να κάνεις ντους κάθε μέρα ή και δυο φορές τη μέρα, αυτό το άρθρο σε αφορά!

MissBloom TEAM
ντους istock

Είναι υγιές να περνούν οι μέρες χωρίς να κάνεις ντους; Τι γίνεται αν σου αρέσει να πλένεσαι πολλές φορές την ημέρα; Οι δερματολόγοι λένε πως πολλοί δεν το χρειάζονται καθημερινά. Γιατί;

"Δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους σε ό,τι αφορά το ντους και το λούσιμο", επισημαίνει η δερματολόγος Τζόις Παρκ. Η ιδανική συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και των μαλλιών, αλλά και το πόσο ιδρώνεις και λερώνεσαι, συμπληρώνει.

"Αν κάνεις ντους υπερβολικά συχνά, σίγουρα αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα, να επιδεινώσει το αίσθημα φαγούρας, το ξεφλούδισμα και να προκαλέσει εξάρσεις εκζέματος", τονίζει.

Άκουγε το σώμα σου

"Κάθε σώμα έχει διαφορετικές ανάγκες. "Μερικοί άνθρωποι πρέπει να κάνουν ντους μία ή δύο φορές την ημέρα αφού ιδρώσουν, ενώ άλλοι που δεν είναι τόσο δραστήριοι, μπορεί να χρειάζεται να κάνουν ντους 3 ή 4 φορές την εβδομάδα", λέει η Michele Green, MD, δερματολόγος.

Αν και η σημασία της προσωπικής υγιεινής δεν μπορεί να υποτιμηθεί, το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό. Ανάλογα με την εποχή, το δέρμα σου και τις προτιμήσεις σου, η συχνότητα των ντους μπορεί να διαφέρει κατά τη διάρκεια του έτους.

Λόγου του κρύου καιρού και της θέρμανσης των εσωτερικών χώρων, το δέρμα το χειμώνα είναι πιο ξηρό από άλλες εποχές. Και τους καλοκαιρινούς μήνες πιο λιπαρό λόγω υγρασίας, ιδρώτα και αντηλιακού.

Ανεξάρτητα από αυτό, μη μένεις περισσότερες από μερικές μέρες χωρίς ντους - κάθε δεύτερη μέρα είναι μια καλή επιλογή. Ανάλογα με τον τύπο του αποσμητικού ή του αρώματος που χρησιμοποιείς - τα αποσμητικά για γυναίκες ποικίλλουν από παραδοσιακές έως φυσικές φόρμουλες χωρίς αλουμίνιο - μπορεί να χρειαστεί να πλένεις τις μασχάλες σου πιο συχνά με σαπούνι και νερό.

Πότε πρέπει να κάνεις ντους καθημερινά

Αν ιδρώνεις πολύ λόγω γυμναστικής, της δουλειάς ή επειδή το δέρμα σου έχει ΄μια φυσική προδιάθεση- είναι σημαντικό να κάνεις ντους για να καθαρίσεις τον ιδρώτα, τους ρύπους, τους φραγμένους πόρους και τα σπυράκια.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ